banner564

“UBP kazandı”

Hüseyin Özgürgün, ilçe başkanlarına mazbatalarını verdi

“UBP kazandı”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Merkezi’nde düzenlenen törende, 17 Ekim Cumartesi günü ilçelerde yapılan kongrelerde, İlçe Başkanlığı’na seçilenlere mazbatalarını verdi.
UBP’den verilen bilgiye göre Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na seçilen Sadık Gardiyanoğlu, UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığı’na seçilen İ.Güneş Güneşoğlu, UBP İskele İlçe Başkanlığı’na seçilen Osman Kırşan ile UBP Güzelyurt İlçe Başkanlığı’na seçilen Osman Uzun’a mazbatalarını teslim etti.
UBP Girne İlçe Başkanlığı seçiminin herhangi bir adayın salt çoğunluğu kazanamadığından dolayı ikinci tura kaldığı belirtilen açıklamada, hafta sonu yapılacak olan Girne İlçe Başkanlığı seçiminde Milletvekili İzlem Gürçağ ile Nejdet Numan’ın yarışacağı kaydedildi.
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP kongrelerinde UBP’nin kazandığını söyledi.

Diyalog TV’de gündemi değerlendirdi
Öte yandan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün dün sabah Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın sunduğu Güne Merhaba programına katılarak, kurultay çalışmaları ile iç ve dış siyasetle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bir soru üzerine; “UBP Girne İlçe Başkan adayı İzlem Gürçağ için MYK kararı olması gerektiği savunulmaktadır. İzlem Gürçağ zaten MYK kararı ile halen atanmış bir ilçe başkanıdır. Onun için İzlem Gürçağ’ın aday olması için MYK kararı olacak diye bir şey yoktur. Bunları söyleyenler herhalde tüzüğü bilmiyorlar ya da hukuku bilmiyorlar. Biz seçimlerde tüzük ne derse onu uyguluyoruz.” dedi. 
Özgürgün, hafta sonu yapılan UBP ilçe kongrelerinde UBP’nin gençleştiği ve büyüdüğünün görüldüğünü ve bunun ileriye dönük olumlu bir mesaj olduğunu kaydetti.

“Su devletin malıdır”
UBP Genel Başkanı Özgürgün, Adaya gelen su konusundaki görüşüne ilişkin soruya verdiği cevapta “Adamız su yönünden oldukça sıkıntılıdır. Suyun öneminin bilincinde olmalıyız. Su yönetimi devletindir. Su yönetimi ile işletmesi ayrı şeylerdir. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerimizi sunmalıyız. Suyun gelmesini, etkili bir şekilde kullanılmasını konuşmalıyız. Hedef, gelen suyun en iyi şekilde halkın kullanımına sunulması olmalıdır. Üretime dayalı bir ekonomi yaratılması hedefinde çalışılmalıdır. Tekrar ediyorum su, devletin malıdır” ifadelerini kullandı.

“Garantilerde kararlıyız”
“UBP olarak Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünde kararlıyız” diyen Özgürgün, UBP’ye ve onun ideolojisine en çok ihtiyaç duyulan günlerde bulunulduğunu söyledi.
Özgürgün, “Çok adaylı bir kurultay elbette sancılıdır ama bunun aşılacağına yürekten inanıyorum. Hepimize düşen görev sorumluluğumuzun bilincinde davranış sergilemektir. KKTC’nin güçlü bir UBP’ye her zaman ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473