banner564

UBP’den farkınız olsun

Türkiye’den elektrik getirilmesi konusunun projelendirilmesini isteyen Talat, CTP-BG ile DP-UG koalisyonuna çağrı yaptı

UBP’den farkınız olsun
banner598

 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’den elektrik getirilmesi konusunun projelendirilmesini istedi ve CTP-BG ile DP-UG koalisyonunun, UBP hükümetinden bu noktada farklı olmasını beklediğini söyledi. Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren Talat, iç ve dış siyasetle ilgili açıklamalarda bulundu. Programa katılan bir vatandaşın “hükümetin yolsuzluklardan hesap sormaması ve elektrik zammı nedeni ile geçmiş UBP hükümetine benzediğini” belirtmesi üzerine Talat, hesap sorulmamasının haklı bir eleştiri olduğunu, ancak şimdiki hükümetin elektrik zammı nedeni ile UBP’ye benzetilmesinin yanlış olduğunu söyledi. 

Talat, elektrik konusunda maliyetlerin nasıl düşürüleceğinin düşünülmesi gerektiğini, bu bağlamda, vatandaşın da üretici konumuna gelmesinin son derece olumlu bir etkide bulunacağını ifade ederek elektrik panelleri ile elektrik üretimi sağlanmasının olumlu bir adım olacağını kaydetti.

“Hastanelerde hizmet tam gün olsun”

Herkesin sağlık sigortası şemsiyesi altında olması gerektiğini kaydeden Talat, devlet veya özel hastanelerin vatandaşa verdiği hizmetlerin karşılığını sigortadan almaları gerektiği üzerinde durdu ve “Ancak o zaman devlet hastanelerinin gelişmesi ve çağdaş sağlık hizmeti verme kapasitesine ulaşmaları sağlanabilir” dedi.
Talat, bu çerçevede devlet hastane hizmetlerinin tam gün olması, hastane doktorlarının da tam gün çalışması gerektiğini ifade Vdcasino etti. 
Sağlıkta yapılması gereken şeyin, günümüze uygun bir reform olduğunu belirten Talat, bu amaçla bir çalıştay yapıldığını ve bunun sonucunda olumlu bir gelişme olmasını umduğunu söyledi.

Telekomünikasyon bu hali ile sürdürülemez

Başka bir soru üzerine, telekomünikasyon konusunun bir vakıa olduğunu söyleyen Talat, “Telekomünikasyon Dairesi bu hali ile sürdürülemez” dedi.
AB’nin, KKTC’ye en güncel santralleri kurduğunu kaydeden Talat, ancak bunların yönetiminin verilmediğini anlattı. 
Talat, bunun sebebinin, AB’nin, Kurum’un rekabet edebilir bir konuma gelmesini istediğini, ancak henüz bunun başarılamadığını ifade etti.

Kıbrıs sorunu bir bela

Kıbrıs sorunu hakkındaki görüşleri sorulan Talat, bu sorunun adeta “bir bela” olduğunu ve çözümün gerekliliği yolundaki görüşlerini yineledi. Talat, daha çok çalışılması gerektiği üzerinde durarak, konuyu sürüklemenin Kıbrıs Türk tarafının görevi olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.
Ortak bildiri meselesine de değinen Talat, bunun Rum tarafının bir oyalama çabası olarak başladığını söyledi.
Bunun dünde kaldığını, bugün ise uluslararası alanda yaratılan algının bu metnin hazırlanması gerektiği olduğunu kaydeden Talat, bu nedenle de bir an önce metni tamamlamanın şart olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 03:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473