banner564

Yasası yok ama ticaret

Genç kadınları erkeklere pazarlayıp bu yolla kazanç sağlamakla suçlanan 64 yaşındaki Muradiye Alpaslan’ın Fas’tan ithalat yaptığı bildirildi

Yasası yok ama ticaret
banner598

Suna ERDEN
Fuhuş yaptırma suçundan sabıkası bulunan 64 yaşındaki Muradiye Alpaslan, yine rahat durmadı. Alsancak’ta 2018 yılı Mayıs ayında Fas uyruklu iki kadını erkeklere pazarladığı, bu yolla kazanç sağladığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı Alpaslan’ın, bu kez Girne’de fuhuş tezgâhı kurduğu belirtildi.
Zanlının Girne’de kiraladığı bir apartman dairesinde iki kadını farklı erkeklere pazarladığı tespit edildi.
Girne Adli Şube Ekipleri’nin 15 Ekim tarihinde düzenlediği operasyonda tutuklanan ancak sağlık sorunlarından dolayı 12 gündür hastanede yatan zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Yavuz, aldıkları bir ihbar üzerine zanlının Girne’de bir apartman dairesinde iki kadının erkeklerle cinsel ilişkiye girmesini sağlayıp, bu yolla kazanç elde ettiği bilgisini aldıklarını söyledi.
Yavuz, alınan bilgi üzerine söz konusu adrese operasyon düzenlediklerini, zanlının tutuklandığını ifade etti.
Polis, yapılan soruşturmada zanlının iki kadını farklı kişiler ile yasa dışı olarak cinsi münasebette bulunmaya teşvik edip, aracılık sağlayarak fuhuş yapmalarına yardımcı olup kazanç sağladığını tespit ettiklerini ifade etti.  

15 Ekim’de tutuklandı
Yavuz, zanlının 15 Ekim’de tutuklandığını, sağlık sorunlarından dolayı önce Girne Dr. Akçiçek ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındığını, doktorlarla yapılan görüşmede kalp ameliyatı olması gerektiğini öğrendiklerini belirtti.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, işlediği suçu kabul ettiğini kaydeden polis,  benzer suçtan sabıkası olduğunu da belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, sanığın tüm sabıka kaydının ve sağlık raporlarının mahkemeye sunulmasına olanak tanımak amacıyla teminat duruşmasını erteledi.
Mahkeme,  zanlının 30 Kasım 2019 tarihinde yeniden teminat için duruşmaya getirilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473