banner564

Üçer biner lira ödediler

Kendilerine ait olmayan ve atıl vaziyette bulunan araçları hurdacıya satmak suçundan tutuklanan Haluk Kasap ve Öner Yalçın hakkındaki polis soruşturması tamamlandı

Üçer biner lira ödediler
banner598
Pakistan uyruklu Syed İftikhar Shah’a ait taksi aracı çekici ile içindekilerle birlikte çaldıkları gerekçesi ile tutuklanan Haluk Kasap ve Öner Yalçın hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlıların 2014-2015 yılları arasında atıl vaziyette bulunan 6 aracı çekici ile alarak götürüp hurdalığa sattıkları ve bu yolla toplam 100 bin TL aldıkları ortaya çıktı. Öte yandan zanlıların araçların içerisinde bulunan para,altın ve eşyaları da çaldıkları belirlenirken, ayrıca zanlıların bir araçta buldukları çek yapraklarını sahteledikleri  tespit edildi. Soruşturma kapsamında 10 gündür tutuklu bulunan zanlılar dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlıların 11 Nisan tarihinde Köşklüçitflikte boş arazi içerisinde Syed İftikhar Shah'a ait TCJ 002 plakalı araç ile beş ayrı şahsa ait atıl durumdaki 5 aracı daha çaldıklarını söyledi. 

Hurdalığa 6 araç sattılar
Çalınan 6 aracın hurdalığa satıldığını, üç aracın pres edildiğini ve bu yüzden emare olarak alınamadığını kaydeden polis, zanlıların ayrıca atıl vaziyetteki bir araçtan çaldıkları Asbank Terminal Şubesine ait boş çek yapraklarını sahtelediklerini açıkladı. Tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme zanlıların 3’er bin TL nakdi teminat yatırması ve birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına ve davaları görülünceye kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp haftada bir gün polise giderek imza atmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473