banner564

Üçü 2 yıl cezaevinde

Devlet Hastanesi’nin park yerinde uyuşturucu alışverişi yaparlarken narkotiğe yakalanan dört sanıktan biri denetimli serbestlik hakkından yararlandı

Üçü 2 yıl  cezaevinde
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da 11 Temmuz 2017 tarihinde düzenlenen operasyonda Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi park yerinde uyuşturucu alışverişi yaparlarken kıskıvrak yakalanan sanıklar Adnan Yusein, Cengiz Saybaş, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan biri denetimli serbestlik hakkından yararlandırılırken, diğer üç sanık 2’er yıl hapse mahkûm edildi.
Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan mahkeme heyetinin sanıklar aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Yargıç Murat Soytaç, kararında sanıkların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine değinerek, bu tür suçların artık toplumda huzursuzluğa yol açtığını ve toplum sağlığına direk etki ettiğini söyledi. Soytaç, sanıkların hastane park yerinde uyuşturucu alışverişi yaparken tespit edildiğini, amaçlarının uyuşturucu ticareti yapmak olduğunu belirterek, bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Adnan, Eser ve Cengizhan 2 yıl ceza aldı
Yargıç Murat Soytaç, sanıklar aleyhine ceza takdir ederken suça katkılarını da dikkate aldıklarını ve sanıklar Adnan Yusein, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık’ın, 36 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarını işlediğini, sanık Cengiz Saybaş’ın ise 500 miligram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde alma suçu işlediğini belirtti. Yargıç Murat Soytaç, aktarmış olduğu olgular ışığından sanık Cengiz Saybaş’ın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanma talebini onayladıklarını, sanıklar Adnan Yusein, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık’ı ise 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474