banner564

Ucuz konut müjdesi

Bakan Baybars, Sosyal Konut Projesi’nde sona gelindiğini açıkladı

Ucuz konut müjdesi
banner598

 İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Sosyal Konut Projesi’nde sona gelindiğini söyledi. 

Maliye Bakanlığı ile istişare içinde olduklarını ve yeni ev sahibi olacak gençler için bir faiz destek fonu üstünde çalışıldığını belirten Baybars, bu yöntemlerle ucuz konut edinme hakkı için adım atıldığını ifade etti.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars partisinin Haspolat Spor Kulübü’nde düzenlendiği bölge toplantısında kırsal kesim arsaları ve Sosyal Konut Projesi konusunda açıklamalar yaptı.
Bakan Baybars, Halkın Partisi seçim manifestosunda da yazan sosyal konut projesinde sona gelindiğini, yıl sonu itibari ile Maraş bölgesinde bir lansman yapılması düşüncesinde olduklarını söyledi.
Maliye Bakanlığı ile istişare içinde olduklarını ve yeni ev sahibi olacak gençler için bir faiz destek fonu üstünde çalışıldığını anlatan Baybars, bu yöntemlerle ucuz konut edinme hakkı için adım atıldığını ifade etti.
Bölge halkının kırsal kesim arsası ihtiyacı ile ilgili de konuşan Baybars, kaynak buldukça etap etap altyapısı eksik olan kırsal kesim arsası bölgelerine alt yapı götürüldüğünü aktardı.
İçişleri Bakanı Baybars, 2020’de de bu hizmete devam edeceklerini de belirtti.

Karpaz halkı üretken ve çalışkandır 
Bakan Baybars, Karpaz bölgesini ziyaretinde ise bölgenin sorunları, Karpaz Emirnamesi, Sit alanları ve gençlerin Karpaz’dan göç etmemesi için görüş ve önerileri dinledi.
Baybars, “Karpaz bölgesinin yıllardır ihmal edilmesinden kaynaklanan sorunların bir anda çözülmesine imkân olmasa da birlikte samimiyet ve iyi niyetle çalışarak bölgedeki gençlerin bu topraklara kök salması için çalışıyoruz” dedi ve şöyle devam etti:
“Karpaz halkı üretken ve çalışkandır. Yeter ki samimi olalım ve olabilecek olanları, imkânlar doğrultusunda yapabildiğimizi bilin. En güzelini, en iyisini hep birlikte gençlerimizin geleceği için hayata geçirelim. Bölgede konut ihtiyacı olan kırsal kesim arsası talep eden gençler vardır, bu gençlerimize buraların alt yapılarını tamamladıktan sonra kimseyi mağdur etmeden, adil şekilde verilmesi için çalışıyoruz.” 
Baybars, Dipkarpaz Belediyesi’ndeki geniş katılımlı istişare toplantısından sonra Dipkarpaz’da vatandaşların sorunlarını dinleyip bölge halkıyla sohbet etti. Baybars, Dipkarpaz muhtarlarıyla birlikte kahvede toplanan vatandaşların sorularını da yanıtladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473