banner564

“Umudun ölmesine izin vermeyeceğiz”

Erhürman, “Barış yolunda umudumuzu yitirme hakkımız yoktur” dedi, Kiprianu, “Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçük” diyerek onu destekledi

“Umudun ölmesine  izin vermeyeceğiz”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Örgütü ile AKEL Larnaka Örgütü önceki gün akşam Mehmetçik Bafra Halk Plajı’nda dayanışma yemeği düzenledi. 
CTP’den verilen bilgiye göre, etkinliğe CTP ve AKEL milletvekilleri, iki toplumdan çok sayıda örgüt temsilcisi ve partili katıldı. 
Gecede, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülâzim ve AKEL Larnaka İlçe Sekreteri Hristalla Andoniyu konuşma yaptı. 
Barış mesajlarının verildiği etkinlikte iki toplumlu halk dansları ekibi gösterisi sundu.
Tufan Erhürman, konuşmasında, barış için yüreği çarpanların, Crans Montana’dan sonra hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Erhürman, “Ama hiç unutmamamız gereken bir şey var. Barışa inananlar bizden önce bundan çok daha zor koşullarda mücadele ettiler ve umutlarını asla yitirmediler. O nedenledir ki bizim bugün barış yolunda umudumuzu yitirme hakkımız asla yoktur” dedi. 

Kiprianu: Çözüm güçleri hayal kırıklığına uğradı
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise etkinliği düzenleyen ilçe örgütleri sayesinde barış sevdalılarla birlikte olma şansını yakaladığını kaydetti. 
Kiprianu, hep birlikte yaşanabilecek, birlikte yaratıp üretebilecek koşulların yaratabileceğini ancak ne yazık ki son Crans Montana’da yaşananların çözüm güçlerini hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti. 
Bu olumsuz sonuçların yarattığı hayal kırıklığının kimseyi mücadeleden ayrılmaya itmemesi gerektiğini belirten Kiprianu, şöyle devam etti:
“Eğer biz umudun ölmesine izin verirsek, o zaman gerçekten hepimize, yurdumuza yazık olacak. AKEL ve CTP yurdumuzda umudu canlı tutma yükümlülüğüne sahiptir. Ortak vatanımızın yeniden birleşmesi mücadelesinin öncüsü olmak bizlerin görevidir… Mücadele etmeliyiz ve mücadeleyle kazanacağız. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçük, hepimizi kucaklayabilecek kadar büyüktür.”
Etkinlikte ayrıca; CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülâzim, AKEL Larnaka İlçe Sekreteri Hristalla Andoniyu birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473