banner564

“Umut Ağacı” taşındı

Sendikal Platform, demokrasi, hukuk devleti, siyasi ahlak, kamusal eğitim, eşitlik, demokrasi gibi taleplerle Dereboyu’nda yürüyüş yaptı

“Umut Ağacı” taşındı
banner598
Sendikal Platform, “demokrasi, hukuk devleti, siyasi ahlak, kamusal eğitim, eşitlik, demokrasi” gibi taleplerle yürüyüş düzenledi.
“Dereboyu” olarak da bilinen Lefkoşa’nın Mehmet Akif Caddesi üzerinde yapılan yürüyüşte “Umut Ağacı” adı verilen demirden bir ağaç da taşındı. 
Tekerlekleri olan, bir yanı siyah, bir yanı beyaz boyalı ağacın her iki tarafına da küçük tabelalarla notlar asıldı. 
Umut Ağacı, Platform üyeleri tarafından zincirle yol boyu çekilirken, Sendikal Platform “Özelleştirmelere, Dayatmalara Paketlere Hayır” yazılı büyük bir pankart açtı.
Umut ağacında karanlığı temsil eden siyah tarafa “siyasi yozlaşma”, “yasa tanımazlık”, “torpil”, “partizanlık”, “statüko”, “savaş”, “Göç Yasası”, “emek sömürüsü”, “polis devleti”, “soygun düzeni”, “özelleştirme”, “kölelik” tabelaları asıldı.
Aydınlığı temsil eden beyaz tarafta “eşitlik”, “demokrasi”, “insanca yaşam”, “sosyal devlet”, “toplu sözleşme”, “bilimsel eğitim”, “hukuk devleti”, “kamusal eğitim ve sağlık” gibi tabelalar yer aldı.
Ağacın beyaz tarafı kuşlarla, özgürlük simgeleriyle, kalemlerle, küçük lambalarla süslenirken, siyah tarafa dikenli teller, adaletsizliği simgeleyen bozuk bir terazi asıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473