banner564

Umutlar Alman pazarında

Kuzey Kıbrıs, ITB Berlin’de “Girne Kalesi” ve “Batık Gemi”  konsepti ile yer alacak

Umutlar Alman pazarında
banner598

 KKTC, dünyanın en büyük ve en prestijli turizm fuarı olan ITB Berlin 2019’a katılıyor.  Kuzey Kıbrıs, fuarda “Girne Kalesi” ve “Batık Gemi”  konsepti ile yer alacak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan “International Tourism Bourse'da (ITB)”, 139 metre kare stantla büyük çapta tanıtımda bulunacak.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da fuara, turizm profesyonelleri, sektör temsilcileri, basın mensupları ve bakanlık yetkililerinden oluşan bir ekiple katılacak.
Fuar için “Girne Kalesi-Batık Gemi” konsepti hazırlandı. Girne Kalesi görünüşünde kale duvarı canlandırması yapılan stantta, götürülecek olan değerli eserlerin sergilenebilmesi için cam vitrinler hazırlandı.
Dünyanın sayılı turizm fuarlarının başında gelen ITB'de katılımcıların ilgisini Kuzey Kıbrıs standında tutmak amacıyla pek çok aktivite hazırlandı. ITB 2019'da kitle turizmi konseptinin ötesinde Kuzey Kıbrıs’ın farklı yönleri de vurgulanacak.

Alman turist profili
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Avrupa seyahat pazarının iki merkezinden biri olan Almanya’nın, Kuzey Kıbrıs turizminde önemli bir yer tutuğunu söyledi.
Almanya'dan gelen turist sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini  ifade eden Ataoğlu, ITB Fuarı'nda 2019 yılı için tanıtımların odak noktasının; sağlık, kültür, “outdoor”, eko turizm ve alternatif spor turizmi olacağını kaydetti.
Almanya’da KKTC’ye yeni tur operatörlerinin turist göndermesi adına çeşitli temaslarda bulunacaklarını da ifade eden Ataoğlu, pek çok basın yayın kuruluşu ile bir araya geleceklerini, sektörün önceden aldıkları pek çok randevuya katılıp yeni anlaşmalar yapacağını söyledi.
İlk üç gün turizm profesyonellerini ağırlayacak fuar, son iki gün de kapılarını halka açacak. 1966'dan bu yana düzenlenen ITB, dünyanın en önemli turizm fuarı olarak biliniyor ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474