banner564

Umutları Mersinlik’te tükendi

İnsan tacirleri tarafından Güney Kıbrıs’a götürecekleri vaadi ile kandırılan 17 Suriyeli mülteci, İskele polisinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı

Umutları Mersinlik’te tükendi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   İskele’ye bağlı Mersinlik köyü yakınlarında operasyon düzenleyen polis, 17 Suriye uyruklu erkek mülteci ile adaya gelmelerini sağlayan 5 umut tacirini suçüstü yakaladı. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre yaklaşık 40 bin TL para karşılığında umut tacirleri ile anlaşan Suriyeli mülteciler Güney Kıbrıs’a geçmek üzere KKTC’ye liman olarak onaylanmayan bir bölgeden getirildi.  Polis tarafından gözaltına alınan toplam 22 kişi, dün tutukluluk istemi ile İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Özsoy, zanlı1 Rami Bakkour’un, 16 Nisan 2017 tarihinde tekne ile Mersin’e gittiğini ve buradan almış olduğu mahkeme huzurundaki 17 Suriye uyruklu zanlıyı Mersinlik köyü yakınlarındaki aynı bölgeye getirdiğini söyledi.

Tekne ile geldiler araba ile gideceklerdi
Polis, zanlı 2 Muhammed Özmen, zanlı 3 Amor Bakkour, zanlı 4 Ensari Kösem ve zanlı 5 Muhammed Mevlam Özmen’in yardımı ile adaya çıkardığı esnada suçüstü yakalandıklarını söyledi.
Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine Özsoy, zanlı 2 Muhammed Özmen’in zanlı 1 Rami Bakkour’a konu tekneyi temin ettiğini, diğer zanlıların ise olay mahalline mültecilerin taşınması amacı ile araç götürdüklerini söyledi. 

Paranın bir kısmını aldılar…
Zanlıların Güney Kıbrıs’a gitmek üzere ülkemize giriş yaptıklarını belirten Özsoy, zanlıların, mültecilerden, paranın bir kısmını Türkiye’de aldığını, diğer kısmını da Güney Kıbrıs’a geçtikten sonra alacaklarını tespit ettiklerini ifade etti. Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Özsoy, mahkemeden süre talep etti.

Mülteciler: Biz savaştan kaçtık
   Mahkemede söz alan mülteciler, ülkelerindeki savaştan kaçmak maksadı ile geldiklerini dile getirdi. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473