banner564

Umutları tükendi

İnsan tacirleri tarafından kandırılarak 14 bin 500 dolar karşılığı güney yerine Kuzey Kıbrıs’a getirilen 3’ü çocuk 9 Suriyeli mülteci, otobüs durağında polise yakalandı

Umutları tükendi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Türkiye’nin Mersin Limanında insan taciri bir şahıs tarafından 14 bin 500 TL karşılığında, tekne ile Gazimağusa’da Glapsides sahili yakınlarına bırakılan 3’ü çocuk 9 mültecinin umuda yolculuğu Kalliland’da son buldu.
Kalliland bölgesinde otobüs durağında toplu halde bekleyen 9 mülteci, devriye gezen Narkotik Şube Ekipleri tarafından fark edilerek yakalandı.

Narkotik aldı, Adli Şube’ye havale etti
Mültecilerden yaşları 1, 2 ve 7 olan çocuklar Sosyal Hizmetler Dairesi’nin koruması altına verilirken, isimlerinin baş harfleri D.T, S.K, A.V, M.A.K, F.S VE S.T olan yetişkin mülteciler polis tarafından tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Bulut, mahkeme huzurundaki zanlıların, yaşları 1, 2 ve 7 olan 3 Suriye uyruklu çocuk ile birlikte, 1 Mart 2017 tarihinde  Mersin Limanı’ndan bilmedikleri bir şahıs tarafından tekne ile Gazimağusa’da Glapsides sahili yakınlarında bir bölgeye getirildiğini ve Bedis piknik alanı yakınlarında ismini bilmedikleri başka bir şahıs tarafından alınarak suriçi bölgesine götürüldüklerini söyledi. 

Polis devriyesine takıldılar…
Zanlıların aynı gün aynı şahıs tarafından suriçi bölgesinden alınarak Kalliland bölgesine götürüldüğünü aktaran Bulut, Narkotik Şube ekiplerinin devriye gezdiği sırada zanlıları Kalliland bölgesinde, otobüs durağına tespit ederek tutukladığını ve Adli Şube’ye celp ettiğini söyledi.

İfade verdiler
Bulut, zanlılardan 2 tanesinin sorgulandığı sırada bir gönüllü ifade vererek, Mersin’de ismini bilmedikleri bir şahıs tarafından 14 bin 500 dolar karşılığında Gazimağusa’da glapsides sahili yakınlarına getirildiklerini ve buradan da ismini bilmedikleri başka şahıs tarafından alınarak önce suriçi ardından da Kalliland bölgesine götürüldüklerini anlattıklarını aktardı.
Bulut, zanlıların Güney Kıbrıs’ta bulunan akrabalarının yanına geldiklerini kendilerine söylediklerini kaydetti. Mesele ile ilgili aranmakta olan bir şahsın olduğunu belirten Bulut, zanlıların soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkacaklar
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474