banner564

‘Unutulur’ sandı ama aldandı

Mahmut Beyaz’ın 8 bin lirasını cebine atarak ülkeyi terk eden İbrahim Özdemir 4 yıl sonra dönüş yapınca tutuklandı

‘Unutulur’ sandı ama aldandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 2012 yılında, Mahmut Beyaz isimli kişinin, kendisine emaneten verdiği çeki bozduran ve karşılığında aldığı 8 bin TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilen ve ilgili tarihte KKTC’den kanunsuz yollardan çıkış yapan İbrahim Özdemir isimli zanlı, önceki gün Gazimağusa Limanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı esnada yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan zanlı, dün, teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
    Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Savtekin, zanlının, 7 Ekim 2012 tarihinde, Mahmut Beyaz tarafından kendisine keşide edilerek ve bozdurulup karşılığının getirilmesi için emaneten verilen 9 bin TL meblağlı ileri tarihli çeki, yine Gazimağusa’da sakin Hüseyin Kayalar’a götürüp bozdurduğunu söyledi.
Zanlının, temin ettiği 8 bin TL nakit parayı Mahmut Beyaz’a vermeyip, zimmetine geçirmek sureti ile emanetçi tarafından sirkat suçunu işlediğini aktardı.

Kanunsuz yollardan çıkış yaptığı tespit edildi
Savtekin, zanlı hakkında, 4 Ocak 2013 tarihinde alınan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını, ancak zanlının kanunsuz yollardan KKTC’yi terkettiğinin belirlendiğini ve o tarihten itibaren aranan şahıs ilan edildiğini anlattı. 
Savtekin, zanlının, 11 Temmuz 2017 tarihinde, Gazimağusa Limanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

İşlem yaptırmadan yük gemisi ile kaçmış
Zanlının poliste yapılan sorgusunda, mesele ile ilgili bir gönüllü ifade verdiğini söyleyen Savtekin, çeki bozdurduktan sonra Gazimağusa Limanı’ndan işlem yaptırmadan bir yük gemisi ile çıkış yaptığını kendilerine söylediğini aktardı.
Savtekin, soruşturmanın büyük ölçüde tamamlandığını ve zanlının tahkikata etki edebilecek bir pozisyonda olmadığını belirterek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

2 bin TL ödedi
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının, 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde, 40’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473