banner564

Uran: Çözüme destek veriyoruz

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Meclis Başkanı Siber, TC Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti

Uran: Çözüme  destek veriyoruz
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul etti. Heyete Şehit Aileleri ve Malül Gazileri Derneği Başkanı Ertan Ersan da eşlik etti.
Dernek Başkanı Taner Uran, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, 
KKTC’nin, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesi neticesinde, binlerce şehidin verilmesiyle kurulduğuna işaret ederek, 1974’ten bugüne adada ne Kıbrıslı Türk, ne de Kıbrıslı Rum’un kanının akıtıldığını belirtti.
Adaya kalıcı barışın gelmesinin önemine vurgu yaparak, yürütülen sürece ve Cumhurbaşkanı Akıncı’ya destek veren Uran, Türkiye’den getirilen suyun, barış suyu olması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, şehit aileleri, gaziler ve yetimleri temsil eden bir derneğin yöneticilerin ağzından barış mesajı çıkmasının önemine vurgu yaparak, “Savaşta ne olduğunu, barışın da ne kadar değerli olduğunu en iyi şehitlerin geriye bıraktıkları bilir.. Keşke ne savaş, ne şehit, ne de onların geride bıraktığı yetimler olsa” dedi.
Derneğe ziyaretlerinden dolayı teşekkür de eden Akıncı, “Her zaman kapımız, gönlümüz açıktır size. Temenni ederim ki müzakerelerde barışçı bir çözüme ulaşalım” ifadesini kullandı.
Meclis Başkanı Sibel Siber de kabuldeki konuşmasında, konuklarının savaşın ne demek olduğunu bilen, savaşın acılarını çekmiş insanlar olduğuna işaret ederek, Kıbrıslı Türkler’in her zaman barışı, insanların kardeşliğini savunmuş bir yapıda olduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474