banner564

Üretici memnun

Geçtiğimiz yıl yağışların bol olması nedeniyle zeytin verimi arttı

Üretici memnun
banner598

Ömer KADİROĞLU

Ülkenin en önemli ürünlerinden biri olan zeytin bu yıl yüz güldürdü. 
Geçtiğimiz kış aylarındaki boş yağışlar verimin artmasına neden oldu. 
Son birkaç yıldır kuraklıktan dolayı verimi düşen zeytin hasadının üçe katlanması üretici ve vatandaşı sevindirirken, zeytinyağı fiyatlarının şimdi yaşanan bollukla inmesi bekleniyor. 
Bol ürün elde eden üretici ve vatandaşlar elde ettikleri zeytini çeşitli şekillerde değerlendirirken, birçoğu da yağ değirmenlerine akın etti.
Zeytinlerini yağa çevirenler bu yıl üçe katlanan verimle birlikte yüzlerinin güldüğünü ifade etti.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar şunları söyledi;


Mehmet Refikoğlu
 “Hasat bu yıl çok iyi oldu. Maalesef zeytin ağacı eskisi kadar çok kalmadı. Artık herkes kendi bahçesinde baktığı zeytinlerden verim alıyor. Ben de kendi baktığım zeytinlerden elde ettiğim mahsulü gerek çakıstes, gerek siyah zeytin, gerekse zeytinyağı olarak değerlendiriyorum. Üretip satma gibi bir durum değil. Daha çok organik katkısız ürünler elde edip çocuklarımızla bunu tüketmek adına zeytin üretiyoruz. Herkese bol bereketli bir yıl olsun.”

Turgut Akif
 “Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl çok güzel bir verim oldu. Geçtiğimiz kış aylarının yağışlı geçmesi ve toprak ve bitki örtüsünün suya doymuş olması zeytin verimini artırdı.
Ülkemizin değerli ürünlerinden olan zeytine herkesin sahip çıkması ve koruması gerekiyor. Zeytin ağaçları katledilmeye devam edilirken, meraklısı da üreterek kara elmasa sahip çıkıyor. Dileğim herkesin zeytine sahip çıkması ve onu korumasıdır.”

Aygül Öncel
Kış aylarının bol yağışlı olması nedeniyle zeytin hasadı bu yıl neredeyse üçe katlandı. Çok bereketli bir hasat yılı oldu. Dileğim bundan sonra da yağışların güzel olması ve toprağı işleyen insanların bereketli yıllar geçirmesidir. Ayrıca geçtiğimiz yıl yok denecek kadar az olan zeytin nedeniyle yağ fiyatlarının da çok yüksek olmasına neden olmuştu. Ümit ederim ki bu yıl zeytindeki bolluk fiyatlara da yansır. Herkese bol bereketli günler dilerim.”

Kamil Gülderen
“Zeytinin verimi bu yıl çok iyi oldu. Kış aylarındaki bol yağışlar nedeniyle ağaçlar suya doydu ve verim üçe katlandı. Ben zeytinyağı satışı yapmak için zeytin üretimi yapıyorum. Bu yıl zeytindeki bolluk nedeniyle zeytinyağı fiyatlarının daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu ağaçlar çok değerli olduğu için tek isteğim korunması ve çoğaltılmasıdır. Bol bereketli yıllar diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473