banner564

Uyanıklar yakalandı

19 yaşındaki Bekir ile 22 yaşındaki Baran Instagram’da ‘Kıbrıstor’ isimli bir alış-veriş sitesi kurup birçok kişiyi dolandırdı

Uyanıklar yakalandı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci olarak bulunan 19 yaşındaki Berk Sağlık ile 22 yaşındaki Baran Yağız Yerdelen, kafa kafaya verip birçok kişiyi dolandırdı.
İddialara göre; iki kafadar bir ay önce Instagram’da Kıbrıstor isimli bir alış-veriş sitesi kurdu. Sitede ucuz kıyafet satışı yapar gibi gözüken iki zanlı, 26 kişiden sipariş aldı.
Sipariş verenlerden 7 kişinin adreslerine talep ettikleri paketleri götüren iki zanlı, toplamda 680 TL para aldı.
Ancak teslimatı alan 7 kişi paketleri açınca hayatının şokunu yaşadı.
Paketlerin içerisinde kıyafet yerine naylon ve karton bulanlar soluğu poliste aldı.
Polis, şikâyet üzerine başlattığı soruşturmada önceki gün iki kafadara ulaşarak tutukladı.
İki zanlı ifadelerinde suçlarını kabul ederken, bu işi Türkiye’de bulunan Sezer Aybat ve Ukte Peker ile birlikte işlediklerini itiraf etti.

Sırada 19 kişi vardı
Haklarında soruşturma başlatılan iki zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis memuru Mert Gültuna, zanlıların Girne’de online kıyafet satışı yapan bir sitenin Instagram hesabından 7 ayrı kişi tarafından sipariş verilen giyim eşyaları yerine, kargo poşetleri içerisine naylon, karton, vb. eşyalar koyup, sipariş veren şahıslardan hizmet bedeli olarak toplamda 680 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiklerini söyledi.
Gültuna, her iki zanlının da 9 Ağustos tarihinde mahkeme emrince tutuklandığını söyledi. 
Polis, zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde suçu yurt dışında olan Sezer Aybat ve Ukte Peker ile birlikte işlediklerini itiraf ettiklerini belirtti.
Polis, zanlı Yerdelen’in cep telefonunda yapılan incelemede Whatsapp mesajlarından 19 ayrı kişinin daha sipariş verdiğinin tespit edildiğini açıkladı.
Sipariş veren 19 kişinin tespit edilip, gerekli soruşturmaların yapılması gerektiğini belirten Gültuna, zanlılar aleyhine şikâyetlerin artma olasılığının olduğunu söyledi. 
Polis, her iki zanlının da 3 gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473