banner564

“Uyarıda bulunun”

Cumhurbaşkanını ziyaret eden emekliler adına konuşan Tolga, Tolga, hükümetten şikayetçi olduklarını belirterek yardım istedi

“Uyarıda bulunun”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün; Emekli Mücahitler Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği, KKTC Polis Emeklileri Derneği ve Vakıflar ve Din İşleri Emeklileri Derneği’nden oluşan Emekliler Eşgüdüm Komitesi’ni kabul etti.
Emekliler Eşgüdüm Komitesi adına konuşan Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga da komite hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, hiç bir yasal zemin olmamasına rağmen 6 derneğin uyum içinde çalıştığını ve ortak sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi.
Tolga, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, çeşitli konulardaki şikayetlerinin yanı sıra Kıbrıs sorunu ve devam eden müzakerelere ilişkin görüşlerinin yer aldığı 2 mektup sunduklarını kaydetti.
Sorunlarına da değinen Tolga, hükümetten şikayetçi olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Akıncı’dan gerekli uyarılarda bulunmasını istedi.
Emekliler Eşgüdüm Komitesi Dönem Sözcüsü Derviş Coşkuner de konuşmasında, belediye başkanlığı döneminde oldukça başarılı buldukları Akıncı’nın cumhurbaşkanlığı görevini de “hayırlısıyla başarıyla” yapacağına inanç belirtti.
Akıncı, komiteyi kabulde yaptığı konuşmada, görevi devralmasının ardından başlayan müzakerelerde, liderlerin sadece kasım ayında 6 defa görüşeceğine işaret ederek, bunun, çözüm konusundaki niyetin göstergesi olduğunu söyledi. Akıncı, “Kasım, aralık ayları kritik olacak. Özellikle geri kalmış başlıklarda ne gibi görüş birliği sağlayacağız. Bunu göreceğiz” dedi.

Akıncı, Bağımsızlık İttifakı’nı kabul etti
Öte yandan dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bağımsızlık İttifakı heyetini kabul etti.
Bağımsızlık İttifakı Konsey Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya geçmişte aralarında Tüketiciler Yasası’nın da bulunduğu bazı taslaklara destek vermesinden dolayı ve belediye başkanı olduğu dönemde ekmek üretiminde getirdiği yeniliklerden dolayı teşekkür etti.
Işık, Bağımsızlık İttifakı tarafından hazırlanmış Kıbrıs konusundaki görüş ve eleştirilerin yer aldığı 5 sayfalık metni de Cumhurbaşkanı Akıncı’ya takdim etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, takdirlerinden dolayı Bağımsızlık İttifakı’na teşekkür ederek, Kıbrıs konusunda çok hassas bir dönemine girildiğini vurguladı.
Akıncı, Kıbrıs Türk halkının verdiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek için ekibiyle birlikte var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

“Çözüme halklar karar verecek”
Cumhurbaşkanı Akıncı, çözüm için sadece liderlerin imzasının yeterli olmayacağını anımsatarak, “İmzalayacağımız anlaşma, temenni ederim ki o noktaya varabilelim, çözüme halklar karar verecek” dedi.

Akıncı çevre sorunlarını dinledi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ayrıca Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği heyetini kabul etti.
Görüşmede konuşan Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Erkol, derneklerinin yeni kurulduğunu belirterek, dünyada ve ülkede çokça çevre sorunu yaşandığını, bunlara dikkat çekerek gündeme getirmek için duyarlı kişiler olarak biraraya geldiklerini söyledi.
Bölgedeki en önemli çevre sorunlarının, Teknecik Elektrik Santrali ve plansız başlayıp tamamlanmayan yapılar olduğuna işaret eden Erkol, Teknecik’te kullanılmak için alınacağı söylenen yakıtın ocak sonrasına ötelendiğini ve bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, temiz ve sağlıklı çevrenin herkesin hakkı olduğunu, bunun için de toplumun farklı kesimlerine görevler düştüğünü söyledi.
“En kötü plan, plansızlıktan iyidir diye bir söz vardır” diye konuşan Akıncı, şehirlerin gelişmeye hazır hale getirilmesi gerektiğini belirtti.
Bütün Kuzey Kıbrıs’ı kapsayan ülkesel fizik planının yapıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, gerekli adımların atılmaması nedeniyle de plansızlık ve çarpık yapılaşmanın oluştuğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474