banner564

Sanatçıların Akıncı’ya sürprizi

Akıncı’ya ‘Türk-Rum karışımı’ toprak hediye edildi

Sanatçıların Akıncı’ya sürprizi
banner598
   Kıbrıslı Türk sanatçı Yıltan Taşçı ile Rum sanatçı Adamos Katsantonis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek, barışı getirmesi dileğiyle ilginç bir hediye sundu. Yıltan Taşçı, bu girişimle ilgili olarak sosyal medyada şunları yazdı: 
   “Kardeşim Adamos Katsantonis'le dün Sayın Mustafa Akıncı'yı ziyaret ettik. Ziyarette, Kıbrıs sorununa çözüm konusundaki çabalarından ötürü cumhurbaşkanını kutlayıp bugüne dek çıkardığımız beş müzik albümünün yanı sıra hellim ve toprak gibi ilginç hediyeler de takdim ettik kendisine. Kıbrıs’ın güneyindeki Derinya toprağı ile dünyanın bölünmüş tek başkenti Lefkoşa’nın kuzeyindeki toprağı bir kavanoz içinde karıştırıp hediye ettiğimiz kavanozun üzerine yapıştırdığımız kâğıda da şu cümleyi yazdık :
   Dileriz ki, ülkemizin her iki tarafından birleştirilmiş bu toprak, sizlerin de çabalarıyla tek bir vatanın yaratılmasında bir örnek olur.”

Liderler bugün buluşacak
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla yürütülen müzakereler çerçevesinde bugün yeniden bir araya gelecek.
Ara Bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak görüşme saat 18.00’de başlayacak.
2 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen görüşme gibi bu görüşmenin de basına kapalı yapılması planlanıyor.
Liderlerin Kasım ayı içerisinde en az 6 görüşme yapması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474