banner564

Yargıç doktor raporu istedi

Sakarya Market ile taksici Mustafa Korkmaz’ı soydukları için tutuklanan Kamerun uyruklu zanlılar mahkemede, polis tarafından işkence gördüklerini iddia etti

Yargıç doktor raporu istedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da infial yaratan Sakarya Market ve Mustasfa Korkmaz isimli taksici soygunu ile ilgili olarak 28 Ekim 2015 tarihinde tutuklanan zanlılar Valery Sante ile Chenji Njoh dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.  
Mahkemeye şahadet veren tanık polis zanlıları suça bağlayacak önemli delillere ulaştıklarını belirtirken, zanlı 1 Valery Sante’nin işkence gördüklerini iddia etmesi üzerine Yargıç Ayşen Toroslu derhal soruşturma açılmasına direktif verdi.

Taksici tereddütsüz teşhis etti
Meselenin soruşturmasını yürüten Polis Memuru Engin Yıldız, zanlıların 28 Ekim 2015 tarihinde soygun ve ciddi darp suçları nedeni ile tutuklanarak haklarında soruşturma başladığını ve bu soruşturma çerçevesinde zanlılar aleyhinde 29 Ekim 2015 tarihinde mahkeme emri gereği 6 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Bu 6 günlük süre zarfında polis müdürlüğünde zanlıların teşhisi için bir tanıtma merasimi yapıldığını belirten Yıldız, müşteki Mustafa Korkmaz’ın zanlıları tereddütsüz bir şekilde teşhis ettiğini ifade etti.

Soygununda kullanılan eşyalar bulundu
Gazimağusa’da gerçekleşen “Sakarya” isimli market soygununda kullanılan çanta, kıyafet ve ayakkabıların zanlıların evinde bulunduğunu anlatan Yıldız, aynı zamanda zanlıların 26 Ekim 2015 tarihinde soygunun gerçekleştirildiği taksi içerisinde olduklarına dair kamera görüntülerinin mevcut olduğunu aktardı. 
Bu süre zarfında incelenen kamera görüntülerinin analiz edilmesi için görüntü uzmanı tarafından daha net bir biçimde inceleneceğini belirten Yıldız, soruşturmanın henüz tamamlanmadığına işaret ederek mahkemeden ek süre talep etti.

Valery Sante: Beyzbol sopası ile dövdüler
Mahkemede söz alan zanlı 1 Valery Sante ilk tutuklandıkları gece soyularak dövüldüklerini iddia etti. Beyzbol sopası ile sırtına 5-6 defa vurulduğunu öne süren Sante, 28 saat boyunca arkadan kelepçelenen ellerinin şişmesi sonucu, hücre görevlisi polis tarafından kelepçenin anahtar ile değil iğne ile açıldığını iddia etti. 
Tanıtma merasiminde ise taksi şoförünün kendilerini ilk etapta tanımadığını savunan Sante, polisin yönlendirmesi sonucu müştekinin kendilerini teşhis ettiğini iddia etti. 
Zanlı 2 Chenji Njoh ise babasının kendisini telefon ile aramasına rağmen polislerin kendisini babası ile görüştürmediğini ileri sürdü.

Detaylı bir doktor kontrolü ve soruşturma
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak polise soruşturmasını tamamlaması için bir fırsat verilmesinin kaçınılmaz olacağını belirtti ve zanlıların 5’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Yargıç Ayşen Toroslu, ayrıca zanlıların iddiaları üzerine  zanlıların detaylı bir şekilde doktor kontrolünden geçirilmesine ve zanlıların iddialarına ilişkin soruşturma açılmasına direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474