banner564

Münhal açılana kadar eylem sürecek

Tıp-İş, Kardiyoloji Bölümünde hekim eksikliğine dikkat çekmek için eylem yaptı

Münhal açılana kadar eylem sürecek
banner598
Kıbrıs Türk Hekimleri Sendikası (Tıp-İş), Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde, hekim sayısının yetersiz; çalışma koşullarının bozuk ve özlük haklarının geri olduğu gerekçesiyle dün eylem yaptı.
Kardiyoloji servisindeki eylemde, acil vakalara müdahale dışında, anjiyografi de dahil bazı tetkikler yapılmadı.
Kardiyoloji Servisi Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz, serviste düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Sendika ile Sağlık Bakanlığı’nın görüşmesinde iyi niyet gösterildiğinden eylemin bir günlük olmasına ve varılan uzlaşının hayata geçmesi için beklenmesine karar verdiklerini söyledi.
Bir kardiyoloğun devlet hastanesindeki görevinden istifa ettiğini, bir diğerinin de istifa etmek istediğini ifade eden Vaiz, “Devlette kadrolanan sigortalı hekim statüsündeki kardiyologlar, iş yükü fazlalığı, maaş ve özlük haklarının yerersizliği, hastane altyapısının bozuk ve eski olması, personel ve malzeme yetersizliği nedeniyle bunalmış ve çareyi istifada görmüşlerdir” dedi.
Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli de yaptığı açıklamada, kötü çalışma koşulları ve özlük haklarının geri olmasından dolayı mecburi hizmetini tamamlayan doktorların ülkeyi terk ettiğini ve kamuda görevli doktorların istifa etmekte olduğunu belirterek, istifaların buz dağının sadece görülen kısmı olduğunu savundu.
Mevcut doktorların düşük maaşa ve doktor eksiğinden dolayı yoğun çalıştırıldığını belirten İncirli, kadrolardaki boşlukların doldurulması için doktor münhallerinin açılmadığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı ile teşkilat yasası ile Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın güncellenmesi ve münhallerin açılması için sözlü anlaşmaya vardıklarını ve protokol hazırlama aşamasına geçtiklerini kaydeden İncirli, “Hekim kadroları açılana dek eylem sürecektir. Bu mücadeleyi halk için yaptığımızın bilinmesini istiyoruz. Halkın hastanelerini ayakta tutmamız lazım“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474