banner564

Vakıflar destek verecek

Surlariçi bölgesine sağlık ocağı ve poliklinik kazandırılması yönünde çalışma yapılıyor

Vakıflar destek verecek
banner598

 Sağlık  Bakanı Filiz Besim, yılllardan beridir ihmal edilmiş Lefkoşa Surlariçi bölgesine yönelik hedefleri olduğunu belirterek “Bölgeye bir sağlık ocağı, poliklinik kazandırma amacını taşıyoruz. Vakıflar bu konuda bize destek verecek” dedi.

Lefkoşa'da Surlariçi bölgesinde yaşayan çocuklara yönelik sosyal sorumluluk ve farkındalık etkinliği düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik, "Bir adım da sen at, biz birlikte güçlüyüz" sloganıyla gerçekleştirildi. 
Arabahmet Kültür Merkezinde  önceki akşam yer alan etkinliğe, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği yetkilileri, akademisyenler, çocuklar ve aileler katıldı. 
Etkinlikte Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından "Koruyucu önlemler"e ilişkin sunum yapıldı. Slayt gösterisinde; koruyucu önleme faaliyetlerinde ailenin rolünün önemine vurgu yapıldı, ailelere çocuklarıyla yakından ilgilenmeleri, zaman ayırmaları, önem vermeleri ve dinlemelerinin önemine dikkat çekildi. 

Özgöker Çok değerli
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Uğur Özgöker, çok değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade ederek, Üniversite olarak gelecek nesillere eğitim yanında bölgede yaşayan ailelere ve çocuklara yönelik sosyal sorumluluk etkinliği de düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi. 

Çeler Çocukluğumu anımsadım
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, slayt gösterisini izlerken kendi çocukluğunu anımsadığını dile getirerek, bugünlere, çocukluktan aldığı eğitimin yanı sıra ailesinden aldığı eğitim, kültür ve oynadığı oyunlar ile geldiğini söyledi. 
Çeler, hayvan sevgisi, insan sevgisi, alkollü araç kullanmama, sigara içmeme gibi bilincin de ilk olarak aileden geldiğini, bu bilincin aileden yakalandığını ve yaşam boyu sürdürüldüğünü ifade etti. 

Özyiğit Önem vermeli
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, bölgenin göz ardı edilmiş veya bir kenara itilmiş gibi hissettirildiğini ancak öğretmenlerin gereken önemi çocuklara verdiğini, fakat çocuklara ailelerin de önem vermesinin, zaman ayırmasının önemli olduğunu vurguladı.

Besim Birlikte mücadele 
Sağlık Bakanı Filiz Besim de, birlikte hareket edilmesi durumunda çocuk istismarı başta olmak üzere kötü alışkanlıklara karşı mücadelenin kazanılacağına inandığını dile getirdi. 
Bölgeye yönelik hedefleri olduğunu, bölgeye bir sağlık ocağı, poliklinik kazandırma amacını taşıdıklarını ifade eden Besim, Vakıfların bu konuda kendilerine destek vereceğini söyledi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473