banner564

Polisi zorladılar

Güney Kıbrıs’ta cinayete karıştıkları ileri sürülen Gürcistanlı zanlıların gerçek kimlikleri halen tespit edilemedi

Polisi zorladılar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da yakalanan ve Güney Kıbrıs’ta, Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları iddia edilen, isimleri ise Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili , Pavlos Aktritivis olarak bilinen zanlıların sırrı çözülemedi. Polise ibraz ettikleri tüm kimlikler sahte çıkan zanlıların gerçek kimlikleri halen belirlenemedi. Zanlıların kimliklerini belirlemek amacı ile İnterpol aracılığı ile Türkiye, Güney Kıbrıs ve Gürcistan ile temaslarını sürdüren polis, henüz bir cevap alamadı. Zanlılar ek süre talebi ile dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis çavuşu Eren Erdelhan, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09.30’da, Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı Alexix Moisidis’e ait ikametgâh içerisinde yapılan arama sonucunda, Moisidis’e ait bel çantası içerisinde 1 adet toplu tabanca ile 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Aynı ikametgâhta bulunan zanlı  Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de 1 adet gazlı tabanca ile şaşma bulunduğunu belirten Erdelhan, aynı sitede bulunan ve mesele ile bağlantılı olan zanlı  Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgahında ise bir gazlı ve bir normal tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. 
   Zanlıların kendilerine ibraz etmiş olduğu kimlik, pasaport ve sürüş ehliyetlerinin sahte olduğunun belirlendiğini anımsatan Erdelhan, zanlıların gerçek kimliklerinin tespiti için Türkiye ve Gürcistan yetkilileri ile temas halinde olduklarını bildirdi. 

Kimlik belirleme çalışmaları sürüyor

   Zanlıların tasarrufunda bulunan silahlar ile ilgili baliastik sonuçlarının geldiğini aktaran Erdelhan, silahların daha önce kullanılmış olduğunun belirlendiğini açıkladı. Erdelhan, silahların ne zaman ve hangi olayda kullanıldığının araştırıldığını, ayrıca zanlıların kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü de hatırlatarak mahkemeden ek süre talep etti. 
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlıların 8 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473