banner564

Varan 2

Emlakçı Yasemin Taşkıran’ın,  ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’in yanı sıra Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ı da 41 bin Euro dolandırdığı iddia edildi

Varan 2
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’tan ev alan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’i dolandırdığı gerekçesiyle 1 Mart tarihinde tutuklanan ve soruşturmanın ardından 3 Mart tarihinde teminata bağlanarak serbest bırakılan 51 yaşındaki emlakçı Yasemin Taşkıran; aradan 4 gün geçmeden bir başka dolandırıcılık iddiasıyla yeniden tutuklandı. 
   Taşkıran’ın, Almanya’da yaşayan ve Kıbrıs’tan ev alan Mehmet Ali Beldiran’ ı da dolandırdığı iddia edildi. Selçuk Yöntem’in yaşadıklarının basına yansıması üzerine Beldiran’ ın önceki gün Kuzey Kıbrıs’a geldiği ve polise giderek Taşkıran hakkında şikâyetçi olduğu belirtildi. 
Beldiran’ın 41 bin Euro parasını çaldığı gerekçesi ile hakkında ikinci bir soruşturma başlatılan zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Bir vaka daha
Duruşmada zanlı hakkındaki iddialar aktaran polis, Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ ın önceki gün ülkeye gelerek zanlı hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi. 
Polis, Mehmet Ali Beldiran’ ın şikâyetinde 02 Ağustos 2018 tarihinde Girne’de yapımı tamamlanan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 102 nolu daireyi satın almak için ilgili şirket ile anlaştığını söylediğini aktardı. 
Polis, Beldiran’ın satın aldığı eve ödenmesi için zanlıya 40.995 Euro verdiğini, ancak ilgili şirket ile yaptığı görüşmede paranın kendilerine verilmediğini öğrendiğini söylediğini belirtti. 
Polis, zanlının kısa süre önce Arif Selçuk Yöntem’i n parasını çaldığı gerekçesi ile tutuklandığını, olayın basına yansıması üzerine Almanya’da yaşayan Beldiran’ın haberleri görüp Kuzey Kıbrıs’a geldiğini söyledi.
Zanlı hakkında benzer suçtan soruşturma olduğunu, yeni bir mesele daha ortaya çıktığını kaydeden polis, 2 gün tutukluluk talep etti.
Mahkeme, zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

İlk suçunu itiraf etmişti
Zanlı, Girne’de yapımı tamamlanan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 405 nolu daireyi satın alan ünlü aktör Selçuk Yöntem’in, EFT ile gönderdiği 352.960 TL’yi çalıştığı emlak şirketine vermeyip, çaldığı ortaya çıkmıştı. 
Yöntem’in şikâyeti üzerine tutuklanan zanlı ifadesinde suçunu kabul edip, parayı kendi borçları için harcadığını itiraf etmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473