banner564

Ya tamam ya devam

Serdar Denktaş, devletin kiraladığı arazilerle ilgili dosyayı Özersay’a verdi, son sözü HP Parti meclisi söyleyecek

Ya tamam ya devam
banner598

Başbakan Tufan Erhürman başkanlığında dün yaklaşık 3 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında koalisyon ortakları arasında krize neden olan kiralanan devlet arazilerinin konuşulduğu öğrenildi.  
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın, Demokrat Parti (DP) lideri ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, oğluna ait şirkete arazi kiralamasıyla ilgili gelişmeler gündemin ilk sıralarına yükseldi. Denktaş, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, devletin kiraladığı arazilerle ilgili bir dosyayı Özersay’a verdi…
Özersay, arazilerle ilgili dosyayı bugün parti meclisinin önüne koyacak. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, HP Parti Meclisi ‘Ya arazilerin iptali, ya da hükümetten çekilme’ yönünde bir tercih ortaya koyacak. Öte yandan Diyalog’a ulaşan bazı kaynaklar, Serdar Denktaş’ın aile yakınlarına kiraladığı arazi sayısının birden fazla olduğunu ileri sürdü.

Kiralanan arazi krize yol açmıştı
Halkın Partisi (HP) lideri, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Bakanlar Kurulu’nda reddedilen ancak buna rağmen ayni araziyi oğluna kiraladığı yönündeki iddiaya sert tepki göstermişti. Yaşanılan olayı ‘Güvensizlik’ olarak tanımlayan ve konu hakkında bilgi talep eden Özersay’a, Denktaş dün Cumhuriyet Meclisi’ndeki konuşmasında cevap vermişti.
Serdar Denktaş yaptığı konuşmada, hükümet tarafından kiralanan devlet arazilerinin Kudret Özersay’a ve diğer kabine üyelerine verileceğini belirtmişti. 
Özersay’ın talep ettiği hükümet döneminde kiralanan arazilerin dosyasının dün, Serdar Denktaş tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulduğu öğrenildi. 
Koalisyon ortakları arasında krize neden olan arazi kiralaması olayında gözler Halkın Partisi’ne çevrildi. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre HP Parti Meclisi bugünkü toplantısında Denktaş’ın verdiği dosyayı etraflıca inceleyip son sözü söyleyecek.

HP’nin alacağı karar hayati önemde
Siyasi kulislerde hükümet için ‘Ya tamam ya devam’ anlamını taşıyacak HP kararının ülke için hayati önem taşıdığı konuşuluyor.
HP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, dünkü Bakanlar Kurulu sonrası kısa bir açıklama yaptı ve dosyayı inceleyeceğini söyledi. Özersay, “Kiralamaları inceleyeceğim ve HP Parti Meclisi ile bir değerlendirme yapacağım” dedi.
Öte yandan Diyalog’a ulaşan bazı kaynaklar, Serdar Denktaş’ın aile yakınlarına kiraladığı arazi sayısının birden fazla olduğunu ileri sürdü.
Bilindiği üzere, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Devlet Emlak Malzeme Dairesi aracılığı ile oğlu Rauf Dektaş’a ait üniversiteye Aydemet bölgesinde arazi kiralamış, Özersay da bunu “ güvensizlik” olarak nitelemişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474