banner564

Yanlışlık var

“Tarım Bakanı’nın 58 yaşında olduğunu 3 ay önce bilmezler miydi?” diyen Kutlay Erk ‘Gençleştirme Operasyonunu” beğenmedi

Yanlışlık var
banner598
Mert ÖZDEŞ
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, partisinin kabinede yaptığı değişikliğe ‘gençleştirme’ adını vermesinin kendisini tatmin etmediğini söyledi. Diyalog TV’de yayınlanan Odak Noktası programına konuk olan Erk, “Reformist hükümetin en reformist bakanları görevden alındı. Bu zamanlama tamam değil. Yanlışlık, eksiklik var” diyerek, CTP’nin içindeki kutuplaşmanın devam ettiğini ifade etti. Programda, kabinedeki değişiklik ve parti içinde yaşanan kutuplaşma ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Erk, “Kendi payıma çok ileri gitmeden söylemek istiyorum. Ben bu projeden tatmin olmadım. Umarım benimkisi bir evhamdır… Gençleştirme projesi kapsamında görev verdiğimiz arkadaşlarımızın bir önceki kabinede yer alan Teberrüken Uluçay ve Ahmet Gülle ile aralarında büyük bir yaş farkı yok. Aynı neslin insanları… Neden 3 ay önce bu genç arkadaşlarımızı değiştirmiştik? Tarım Bakanı’nın 58 yaşında olduğunu 3 ay önce bilmezler miydi? Bu projenin adı gerçekten gençleştirme mi? Bunun derin sorgulamasının parti içinde yapılması lazım” dedi.


“Bir panik nedeni mi vardı?”
Erk, komiteler oluşturulmadan önce bu değişikliğin neden yapılmadığını sordu ve yaşanan paniğe anlam veremediğini belirtti
Erk konu hakkında şu ifadeleri kullandı, “Bu projeyi sorgulayan kamuoyuna katılmamakta zorlanıyorum bir partili olarak. Bu zamanlama tamam değil. Bir şey de yanlışlık, eksiklik var. Bir panik var. İnsan ister istemez sorguluyor. Bir panik nedeni mi vardı? Parti Meclisinde, MYK’da konuşuldu mu?”


“Komite başkanları bakan oldu”
Erk konuşmasının devamında şunları kaydetti, “Geçtiğimiz hafta Meclis komitelerini seçtik. Bir hafta sonra komite başkanlarımız Bakan oldu. Neden seçmiştik? Ansızın bir hafta içinde ne değişti? Bir hafta önce olmayan ne vardı ki şimdi oldu diye insan evhamlanıyor.


“Atamalar haksız söylemlere neden oldu”
Atanan arkadaşlarımız gerçekten kapasiteli değerli isimlerdir. Bakanlığı bugün de dün de hak eden isimlerdi. Ancak bu atamada arkadaşlarımız sanki kendi değerlerinden kapasitelerinden, uygunluklarından ötürü değil de başka nedenlerden dolayı atandığı gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu da arkadaşlarımız için haksızlık.


“UBP kurultayı beklenebilirdi”
UBP Kurultayından sonra bir değişim olabilir. Belki UBP hükümetten ayrılır. Ya da yeni bir genel başkanla kabinede UBP’li isimler değişebilir. Bu atamalar için 2 hafta daha bekleyemez miydik?”



“En reformist bakanlar görevden alındı”
Erk, reform kabinesinin en reformist bakanlarının görevden alınmasının kendisini endişelendirdiğini belirterek şöyle devam etti:
“Bu bir reform partisi. Reformu birikimli insanlarla yaparsınız. Bu hükümet içindeki en reformist bakanlardan biri Aziz Gürpınar’dı. Yazılmamış, düşünülmemiş reformları gerçekleştirmiş bir insandı. Yaptığı reformlar çok kayda değerdi. Reform kabinesinde Gürpınar’ın olmaması benim için endişe nedeni. Belki de gelmiş geçmiş en iyi üç tarım bakanından biridir Sayın Önder Sennaroğlu. Reform hükümetinde bu kapasiteyi değiştirdiğinizde bende bir endişe oluştu.


“Kutuplaşmanın etkileri görülüyor”
Kabinedeki değişiklikte kutuplaşmanın izlerinin görüldüğüne işaret eden Erk, parti yönetimini uyararak, Türkiye’deki Refah Partisi’nden alınması gereken dersler olduğunu belirterek, parti içi grupları entegre etme girişimi olup olmadığını sordu.


“’Peki, sen yaşlandın, seni Bakanlıktan alıyoruz’ dediğiniz zaman o insan üzülüyor. ‘Yani şimdi mi fark ettin benim 58 yaşında olduğumu. 3 ay önce bunu görmedin mi? Şimdi mi aklına geldi gençleştirme projesi, 3 ay önce neden düşünmedin’ der insan. Çekilir kabuğuna. Bizim o insanı kaybetme lüksümüz yok. Parti olarak bizim bu isimlere ihtiyacımız var. Beş yıl daha önce iki sene şimdi bir insandan çok değerli katkı aldık. Şimdi yaşlandın kenara… Yılgı atı mı? Yılgı atına bile hissettirilir bu... 



“Bugün bakanlık teklif edilse…”
“Kabul etmezdim ama Bakanlık görevi verilecek olsa yaşım gereği yürütemeyeceğimi düşünmezdim. Benim bir hükümette yapabileceğim görev bellidir. Dışişleri Bakanlığıdır. Bu yaşta bu görevi yapabileceğime inanan bir insanım. Birikimlerimiz kullanabileceğimi de söyleyebilirdim. ‘Hayır yaşlandım’ demezdim ama başka nedenlerle kabul etmezdim.”

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474