banner564

Yargıda durum içler acısı

Hukuk Dairesi bütçesi görüşmelerine katılan Başsavcı İlgen, yaşadıkları araç sıkıntısına “İki değil, bir buçuk aracımız” var diyerek dikkat çekti

 Yargıda durum içler acısı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Ferdi Sabit Soyer başkanlığında dün sabah saat 10.20’de toplanan Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi ilk önce Hukuk Dairesi bütçesini ele aldı.
Bütçenin görüşmesinde Hukuk Dairesi Başkanı, Başsavcı Aşkan İlgen de hazır bulundu.
İlk sözü Başsavcı Aşkan İlgen alarak, bina, resmi hizmet aracı ve jeneratör eksiklikleri olduğunu kaydetti.
İlgen, dairenin araç sıkıntısına “İki değil, bir buçuk aracımız” var diyerek dikkat çekti.
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili, DPUG Genel Sekreteri Hasan Taçoy Ulaşımın sağlanması için Hukuk Dairesi’ne araç sağlanması gerektiğini kaydetti.
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Ferdi Sabit Soyer ise konuşmasında, Hukuk Dairesi’nin nasıl örgütlenmesi gerektiğinin tartışılması gerektiğini söyledi.
“Savcılığın örgütlenmesi gerekiyor” diyen Soyer, “Savcılığın bugünkü yapıda çağın ihtiyaçlarına cevap verdiğine tanık değilim, yeni örgütlenme gerek. Bununla ilgili ortaya çaba koymalıyız” dedi.
Konuşmaların ardından Hukuk Dairesi’nin 9 milyon 814 bin 700 TL olarak öngörülen bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.  

Milli Eğitim’e 523 milyon…
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi,Milli Eğitim Bakanlığı’nın 503 milyon 113 bin 200 TL’lik bütçesini görüştü.
Bütçe görüşmesinde hazır bulunan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, komitede ilk söz alarak, eğitimin gelecek nesillerin sağlıklı şekilde yetiştirilmesi için önemsenmesi gereğini vurguladı.
Geçmişten gelen hataların farkındalığıyla eğitimin önünün açılması ve kaliteli gençler yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Dürüst, yükseköğretimin ülkede önemli bir noktaya geldiğini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, 503 milyon 113 bin 200 TL olarak öngörülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 20 milyon 200 bin artışla oy çokluğuyla kabul etti.
Komite, DAÜ’ye 20 Milyon TL, Çıraklık Eğitim Merkezi’ne 100 bin TL ödenek ayrılması, ayrıca Özel Eğitim Vakfı’na ayrılan ödeneğin 100 bin TL artırılmasını içeren önerileri oy birliğiyle kabul etti
Komite dünkü toplantısında öğle arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi konusunda basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473