banner564

“Sorgulanması gerekiyor”

KTÖS sel felaketinde  ve sonrası yaşanan ölümleri  değerlendirdi

“Sorgulanması gerekiyor”
banner598

KTÖS Başkanı Emel Tel yaptığı yazılı açıklamada, insan hayatına mal olan bu düzenin sorgulanması gerektiğini belirtti. 
KTÖS’ün kurulduğu günden itibaren “toplum sorunları ile öğretmen sorunları iç içedir” ilkesiyle hareket ettiğini ifade eden Tel, nitelikli eğitim ve emek mücadelesinin yanında toplumsal sorunlara karşı da ses verdiklerini kaydetti.
Tel, KTÖS olarak son günlerde yaşanan sel felaketi, selden dolayı oluşan can kayıpları, bomba patlaması sonucu bir çocuğun hayatını kaybetmesi ve okuldaki yarım inşaattan düşerek bir çocuğun yaralanması nedeniyle vuku bulan olaylarla ilgili gelişmeleri toplumla paylaşma ihtiyacı duyduklarını belirtti.

13 yaşında bir çocuk
Bomba patlaması sonucu 13 yaşındaki bir çocuğu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Tel, “Her Aralık ayında askeri tatbikat ve her Şubat ayında askeri denetleme nedeniyle bomba atışları yapılan bölgede temizlenmeyen patlayıcı maddelerin infilak etmesi sonucu bir çocuğun hayatını kaybetmesinin sorumlusu adanın kuzeyinde kurdurulan askeri-siyasi rejimdir” ifadelerini kullandı. 

 Çocuk Koruma Politikası
 “Yaşamak, her çocuğun temel hakkıdır ve herkesin ilk görevi çocukların yaşamını korumaktır” ifadelerini kullanan Tel, çocuklarla ilgili bütün yasa ve uygulamaları oluşturanların, önce çocukların yararını düşünmek zorunda olduklarını vurguladı.
Devletin, çocukların koruma ve bakımını üstlenenlerin sorumluluklarını yerine getirmeleri için önlemleri alır ve onların sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerine bakması gerektiğini kaydeden Tel, “Devlet, çocuk hakları sözleşmesinin sadece bu iki maddesini uygulayabilse, 13 yaşındaki Mahir, Pazartesi günü okulunda olacaktı. Olayın sorumluları sadece Mahir’in hayatını değil, eğitim hakkını da çaldı” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474