banner564

“Yasalar deliniyor”

Çevre Platformu, İskele bölgesindeki kaçak yapılara Kıb-Tek tarafından elektrik bağlanmaya çalışılmasına tepki gösterdi

 “Yasalar deliniyor”
banner598
Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi içindeki kaçak yapılaşmayı ve bu yapılara elektrik bağlama girişimlerini eleştirerek, “Devlet eliyle yaslar delinmeye çalışılıyor” iddiasında bulundu.
Çevre Platformu dün Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde düzenlenen toplantıda, konunun Ombudsman’a taşınacağını ve gerekli tüm yasal prosedürlerin izleneceğini açıkladı.
Karpaz Milli Parkını Koruyalım İnisiyatifi Sözcüsü Umut Akçın, toplantıda Çevre Platformu adına yaptığı açıklamada, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi içindeki kaçak yapıların bir kısmının yargıya taşındığını ve davanın Nisan ayından beri görüşüldüğünü hatırlattı.
Doğal ve Arkeolojik Sit alanına zarar verdiği gerekçesiyle suçlu bulunan yapı sahiplerinin suçlarının sabit olmadığından konunun Anayasa Mehkemesi’ne intikal ettiğini ifade eden Akçın, bu davanın halen sürdüğünü söyledi. Akçın, yine Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde büfe tarzı kaçak bir yapı hakkında İskele Mahkemesi’nin kaldırma kararı verdiğini ve 30 gün müddet tanıdığını anlattı.
Akçın, kaçak yapıların mahkeme süreci beklenmeden mevcut yasalar çerçevesinde İskele Kaymakamlığı tarafından mühürlenmesi ve kapatılması beklenirken, geçtiğimiz hafta sonu Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisindeki kaçak yapılara KIB-TEK tarafından elektrik bağlanmaya çalışılmasının “Devlet eliyle” yasaların delinmeye çalışıldığının açık bir kanıtı olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473