banner564

Yaşar Sezer polisi yordu

Limanda başlayan ve Mağusa’nın ara sokaklarında son bulan kovalamaca sonucunda durdurulan araçta, 2 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi

Yaşar Sezer  polisi yordu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Limanı’nda önceki akşam gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonu sırasında aksiyon filmlerini aratmayan bir kovalamaca yaşandı.
Aldığı ihbar ile Gazimağusa Limanı çıkışına giden Narkotik Şube Ekipleri, içerisinde kaçak sigara bulunan aracı durdurmak istediği sırada beklemediği bir tepki ile karşılaştı.
Yaşar Sezer isimli sürücü, kendisini durdurmak isteyen sivil plakalı aracın polis olduğunu anlayınca, konu araca da çarparak hızla limandan uzaklaştı. Gazimağusa sokaklarında dakikalarca süren kovalamaca, zanlı Yaşar Sezer’in Fazıl Polatpaşa Bulvarı üzerinde çıkmaz bir sokağa sapması üzerine son buldu. 
Yaşar Sezer çıkmaz sokak içerisinde kıstırılarak kıskıvrak yakalanırken, suç ortağı Can Kaynak’ta dakikalar sonra Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandı. Polis her iki zanlıyıda dün tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkardı.

Can getirdi, Yaşar teslim aldı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlı 2 Can Kaynak’ın 21 Aralık 2016 tarihinde, Mersin Limanı’ndan kullanımında olan tır ile Mersin’den aldığı 2 bin 500 paket MM marka sigarayı KKTC’ye kanunsuz olarak ithal ettiğini söyledi. Zanlı 1 Yaşar Sezer’in ise FP 414 plakalı aracı ile Gazimağusa Limanı’na geldiğini belirten Çangaroğlu, zanlının  konu sigaraları teslim alarak aracına yüklediğini söyledi.

Narkotiğin araba gitti
Zanlı 1 Yaşar Sezer’in, Gazimağusa Limanı çıkışında ihbar alarak beklemekte olan Narkotik Şube’ye ait GY 519 plakalı araca çarparak kasti kasara uğrattığını ve olay yerinden uzaklaştığını anlatan Çangaroğlu, yapılan takip sonucu zanlının dakikalar sonra Fazil Polat Paşa Bulvarı üzerinde çıkmaz sokağa sapması üzerine zanlının tutuklandığını söyledi. 
Çangaroğlu, zanlı 2 Can Kaynak’ın da aynı gün Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını sözlerine ekledi.

Bir kişi aranıyor
Konu 2 bin 500 paket sigaranın zanlı 1 Yaşar Sezer’in aracında bulunarak emare olarak alındığını söyleyen Çangaroğlu, mesele ile bağlantılı olarak bir kişinin daha aranmakta olduğunu aktardı. Soruşturmanın yeni başladığını belirten Çangaroğlu zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Boşnak bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.

“Cezamı kesin de gideyim”
Mahkemede söz alan zanlı 2 Can Kaynak, “Aracım gümrükte, onu çıkarmam lazım, tutuklu kalmak istemiyorum, cezam neyse kesin ödeyim de gideyim” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.



Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473