banner564

Yazıklar olsun

Muratağa-Sandallar Şehitliğindeki kablo ve projektörleri de çaldılar

Yazıklar olsun
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
   Toplu katliamların yaşandığı Atlılar, Sandallar ve Muratağa’daki şehitliğin sigorta panosu, elektrik kabloları, projektörler ve tuvalet lambaları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesilerek götürüldü. Hırsızlık olayının yaşandığı Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde güvenlik kamerası olmadığı öğrenildi. Her hangi bir görevlinin de bulunmadığı şehitlikte hırsızlık olayının 3 gün önce yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 
Şehitliğe yönelik bu saldırıya bölge sakinlerinden lanet yağarken, ilgililerin bu tür yerlerde önlem almaması sert ifadelerle kınandı.
Diyalog’a konuşan Atlılar-Muratağa-Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır ile Şehitler Köyü Muhtarı Olsan Karabardak, aynı olayların bir daha yaşanmaması için önlem alınması için yetkililere çağrıda bulundu.
Şehitlik soyuldu
Toplu katliamların yaşandığı Atlılar, Sandallar ve Muratağa’daki şehitlik soyuldu.Atlılar-Muratağa-Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın dün sabah saatlerinde olayı farketmesinin ardından durum polise bildirildi. Şehitliğe gelen Dörtyol Polis Karakolu’na bağlı ekipler, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.  Dernek başkanı Ahmet Aşır ile Şehitler Muhtarı Olsan  Karabardak, yaşanan olayı sert bir dille kınayarak suçluların bir an önce yakalanmasını istedi.
Ahmet Aşır, dün sabah şehitlikte yapılan kontrol sırasında sigorta panosunun, elektrik kablolarının ve şehitlikteki projektörler ile lambaların sökülmüş olduğunu fark ettiklerini ve durumu belediye yetkililerinin yanı sıra, köy muhtarı ile polise bildirdiklerini söyledi. Suçluların bir an önce yakalanmasını istediklerini belirten Aşır, “Bu saygısızlığı yapan kişi ya da kişilerin bulunarak en ağır cezayı çekmesini istiyoruz” dedi.
Şehitliklere istihdam yapılmalı
Yaşanan bu olayın ardından şehitliklere istihtam yapılmasının gerekliliğinin ortaya çıktığını kaydeden Aşır, “Hem bu tür üzücü olayların önüne geçilmiş olunur, hemde şehitliklerimizin düzenli bakımı yapılmış olur” şeklinde konuştu.
  Şehitler Köyü Muhtarı Olsan Karabardak’ta, yaşanan hırsızlık olayını şiddetle kınadığını ve şehitlere yapılan bu saygısızlığın asla kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu vurguladı. Şehit ailelerinin de yaşanan olay karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Karabardak, suçluların en kısa zamanda bulunarak cezalandırılmasını istedi. Olsan Karabardak şöyle devam etti:
 “Şehitlikte hırsızlık yapan kişi ya da kişilerin nasıl bir vijdanı olabilir, söylenebilecek en uygun cümle yazıklar olsun. Devletimiz şehitliklerimize 24 saat görev yapacak bir güvenlik görevlisi istihdam etsin” 
Güvenlik kamerası yok
Hırsızlık olayının yaşandığı Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde güvenlik kamerası olmadığı da öğrenildi. Her hangi bir görevlinin de bulunmadığı şehitlikte hırsızlık olayının 3 gün önce yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 
Polis şimdi şehitlikte hırsızlık yapan kişi ya da kişileri arıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474