banner564

“Yeni dönem başlayacak”

Erhürman, CTP’nin politikalarının merkezinde ekonomi olduğunu belirtti

“Yeni dönem  başlayacak”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı gazeteci, köşe yazarları ile gazete ve televizyon yöneticileriyle buluşarak, CTP’nin politikaları hakkında bilgi verdi. 
CTP manifestonun ikinci kısmı olan “Demokratikleşme Paketi”nin de paylaşıldığı toplantıda, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı hakkında da detaylı açıklama yapıldı. 
CTP’nin yeni dönem politikalarının merkezinde ekonominin olduğu üzerinde duran Erhürman, ilk bölümde manifestodan bilgi aktardı, ikinci bölümde soruları yanıtladı. 
Lefkoşa’da Alice Home’da gerçekleştirilen toplantıda; haysiyet, adalet, üretim ve hizmet etrafında şekillenen politikalar paylaşıldı. 
Turizmin odak noktaya alındığını kaydeden Erhürman, UBP-DP Hükümeti’nin Karpaz’a dahi el attığını, şimdi de kalkmış ‘emirname yırtılıp atılacak’ dediklerini belirterek, CTP’nin, Karpaz bölgesinde tarım, alternatif turizm ve eğitim odaklı bir kalkınma planı hazırladığını, bu bölgenin kalkınmada öncelikli bölge olarak belirlediğini, bölge gençlerine istihdam ve girişim olanakları yaratmayı hedeflediğini, imar planını iki yıl içerisinde özel sektörden ve üniversitelerden de hizmet alarak hazırlamayı programladığını, UBP’nin bu tavrının bölgenin mahvolmasına sebep olabileceğini söyledi. 
Erhürman ilçeler bazında atılacak büyük adımlardan da bahsederek, Girne ve Mağusa limanlarına marina yapılması ve Lefkoşa ve Mağusa sur içi, Girne antik liman bölgesi ve Lefke kasaba bölgesinde ‘oldtown’ların yaratılması için plan ve projelerinin hazır olduğunu kaydetti.
Erhürman, CTP’nin görev süresi boyunca teşviklerin de yapılacak planlar çerçevesinde verileceğini söyledi.

Haksız ve keyfi yurttaşlık dağıtmaya son
Yurttaşlık Yasası’nda yer alan, Bakanlar Kurulu tarafından yurttaşlığa alınması zorunlu görülenlerin Bakanlar Kurulu tarafından yurttaşlığa alınmasına olanak tanıyan hükmün kaldırılacağını açıklayan Erhürman, Yurttaşlık Yasası’nda yer alan ve ülkeye çeşitli alanlarda katkısı olacakların Bakanlar Kurulu tarafından yurttaşlığa alınmasına olanak tanıyan hükmün ayrıntılı gerekçelere bağlanacağını ve yurttaşlığa alınmada keyfiliğin ortadan kaldırılacağını kaydetti. 
Yabancı işçi çalıştırma koşullarının da yeniden düzenleneceğini belirten Erhürman, “Yabancı işçilerin ülkemizde çalışma süreleri sıkı bir denetime tabi tutulacak ve yalnızca ülkede gerçekten ihtiyaç duyulan alanlarda çalışan yabancı işçilerin yurttaşlığa başvuru hakkı kazandıracak sürelerle ülkede çalışmalarına olanak tanınacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474