banner564

Yeni parti yolda

Çakıcı, TDP’den istifa etti, ardından çok sayıda kişiyi de peşinden sürükledi

Yeni parti yolda
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Çakıcı, "tüm arkadaşlarımı ak güvercin amblemli bayrağın altında beraber mücadeleye çağırıyorum" dedi.
Çakıcı, TDP'den istifa ettiği yönündeki istifa mektubunu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'e de sundu. Siber, istifayı "başarılar" dileyerek kabul etti.
Çakıcı'nın yanı sıra Memduh Çeto, Sami Dayıoğlu ve Mustafa Emiroğluları gibi isimlerde TDP'den istifa etti.
Mehmet Çakıcı, usüle göre TDP'den istifa etmesinin, pazartesi günü Meclis'te okunacağını söyledi. Çakıcı’nın istifasıyla Mecliste TDP’nin sandalye sayısı 2’ye düştü.
Mehmet Çakıcı, bir “liderlik göstererek” yola çıktıklarını, ülkeye yeni kazandırılacak siyasi oluşumun, hareketin, tabandan gelecek sese göre ortaya çıkacağını söyledi.
Mehmet Çakıcı, dün Cumhuriyet Meclisi'nde "TDP" ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Çakıcı'ya TDP'den istifa eden Mustafa Emiroğluları, Memduh Çeto ile Sami Dayıoğlu da eşlik etti.
Mehmet Çakıcı, basın toplantısını "çeşitli oyunlara karşı" geç açıkladığını belirterek, TDP'nin kurucularından olduğunu, ancak “TDP'de kaos ortamı yaşandığını ve bu kaos ortamından çıkamadıklarını“ kaydetti. Çakıcı, “TDP'de ayrımcılık, antidemokratik tavırlar, adam kayırmacılık yaşandığını ve siyaset yapılmaz hale geldiğini” iddia etti.

“TDP’de çeteleşme var…”
Çakıcı, başkanlığı devrettiği günden itibaren partide birlik beraberlik için çalıştığını ancak TDP'de "çeteleşme" meydana geldiğini, bunlardan dolayı üyelerin başka partilere geçtiğini, örgütlerin ziyaret edilmediğini anlattı.
Güzelyurt, İskele, Gazimağusa'da ilçe örgütlerinde yaşanan sıkıntıları anlatan Çakıcı, Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın "düşünce suçundan" parti disiplin kuruluna verildiğini, buna karşı "parti bölünür" uyarısında bulunduğunu ancak dinletemediğini kaydetti.
Çakıcı, TDP üyelerinin de buna “canı sıkılarak” parti toplantısına katıldığını ancak bunun "partiyi bastılar" olarak nitelendirildiğini ifade ederek, TDP yönetimine eleştiri ve suçlamalarda bulundu.

MYK, ayrılanlara teşekkür etti
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), partiden ayrılanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
TDP MYK’dan yapılan açıklamada, iki buçuk yıl önceki yönetim değişikliğiyle partinin çoğulcu demokrasi, kararların tabana yayılarak alınmasını temel alan bir yönetim anlayışı ile özgürlükçü ve enternasyonalist sol- sosyal demokrat düşünceyi değer bilerek, geçmişten gelen TKP geleneğiyle yenilikçi sol genç kadroların enerjisini bütünleştirdiği ifade edildi.
Yüksek Disiplin Kurulu’nun, bu kişiyi bir yıl süreyle geçici ihraç etme kararı aldığı belirtilen açıklamada, söz konusu disiplin sürecinin hem parti geleneğini, hem de yeni siyaseti içselleştirememiş belli kişiler tarafından, parti içinde genel başkanlık için başka bir zemin yaratma ortamı amacıyla kullanıldığının bir süredir gözlemlendiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474