banner564

Yeni taktik!

100 gram uyuşturucuyu radar kamerasının altına sakladılar

Yeni taktik!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da aldığı ihbarla harekete geçen Narkotik Şube ekipleri bir ikametgaha düzenledikleri operasyon sonucunda 78, gözaltına aldıkları zanlılardan elde edilen soruşturmanın ardından ise Hamitköy’de bulunan radar kamerasının altında 100 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. Mesele ile ilgili Evren Topbaş, Esin Karagöz ve Osman Akın’ı göz altına alan Narkotik Şube Polisi, zanlıları dün tutukluluk maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Esin’in çantasından 2 gram uyuşturucu çıktı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli Polis Memuru Nurettin Enginer, 19 Nisan 2016 tarihinde zanlı 1 Evren Topbaş ile zanlının kız arkadaşı olan Zanlı 2 Esin Karagöz’ün tasarruflarında uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını aktardı.
Enginer, zanlı 1 Evren Topbaş’ın ikametgahına operasyon düzenlediklerini söyledi. Evde ilk etapta zanlı 2 Esin Karagöz’ün tespit edildiğini aktaran Enginer, Karagöz’ün elinde içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan bir sigaranın emare olarak alındığını söyledi. Salonda masa üzerinde bulunan kültablası içerisinde de 1 adet uyuşturucu kalıntısı içerdiğine inandıkları sigara izmaritinin bulunduğunu belirten Enginer, zanlı 2 Esin Karagöz’ün çantasında ise 2 gram “sentetik cannabinoid” olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulduklarını ifade etti.

Çamaşır sepeti uyuşturucu zulası çıktı
Yatak odasında bulunan çamaşır sepetinde, altın renkli 25 adet paket içerisinde ise toplam 75 gram ağırlığında “sentetin cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını belirten Enginer, oda içerisinde bulunan kanepe üzerinde de 1 gram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini ifade etti.

Eve gelince oltaya takıldılar
Zanlı 1 Evren Topbaş ile zanlı 3 Osman Akın’ın aramalar sırasında eve geldiklerini aktaran Enginer, zanlıların üstlerinin arandığını söyledi. Enginer, zanlı 1 Evren Topbaş’ın elinde içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara bulunduğunu, zanlı 3 Osman Akın’ın giymekte olduğu pantollonunun cebinde ise yarım gram ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirdiklerini anlattı.
Enginer, elde ettikleri soruşturma sonrasında konu uyuşturucu maddelerin aynı gün bir Kıbrıslı Rum şahıs tarafından sınır tel boyuna getirildiğini ve zanlı 1 Evren Topbaş ile Zanlı 2 Esin Karagöz tarafından konu yerden alındığının tespit edildiğini söyledi.

Hamitköy’deki radara 100 gram uyuşturucu 
Zanlılardan elde edilen soruşturmada, zanlı 1 Evren Topbaş il zanlı 3 Osman Akın’ın Hamitköy’de bulunan radar kamerasının altına 100 gram uyuşturucu madde bıraktıklarını öğrendiklerini belirtti.
Enginer, zanlılar ile beraber konu yere gittiklerini ve tarif edilen yerde üzeride Rumca yazılar olan bir poşet içerisinde 100 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini ifade etti. 
Soruşturmanın henüz yeni başladığına ve alınacak bir çok ifadenin bulunduğuna dikkat çeken Enginer, zanlıların soruşturma maksatlı 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474