banner564

Yeni yasa hazırlanacak

Atakan, Halkın Partisinin iktidara gelmesi durumunda vatandaşlığın, “siyasetin aracı olmaktan çıkarılacağını” ifade etti

Yeni yasa  hazırlanacak
banner598

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Tolga Atakan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Atakan, yeni bir vatandaşlık yasası hazırlığı içinde olduklarını belirterek, iktidara gelmeleri halinde vatandaşlığın, “siyasetin aracı olmaktan çıkarılacağını” ifade etti. 

Atakan söz konusu tasarıyla, vatandaşlıkların kriterlere göre belirleneceğini ifade ederek, “Yapılacak planlama  ve projeksiyonla, nasıl bir iş gücü istediğimiz, nasıl bir nüfus yapısı istediğimiz net bir şekilde ortaya çıkacaktır” diye konuştu. 
Atakan şunları aktardı, “Yapacağımız planlama ve projeksiyonla, nasıl bir iş gücü istediğimiz, nasıl bir nüfus yapısı istediğimiz net bir şekilde ortaya çıkacaktır ve buna göre ki bunu yapan bir sürü ülke vardır. Örneğin dersiniz ki biz 2020 yılına kadar yeni vatandaşlık verilmesini durduruyoruz ama burada bir parantez açmak lazım, ülkemizde uzun yıllardır, burada yaşayan, burada doğmuş, burada büyümüş, annesi babası KKTC vatandaşı olup da kendilerine vatandaşlık verilmeyen insanlar da var. Bu şekilde mağdur edilen insanları da belli bir şekilde sistemin içine dahil ettikten sonra, örneğin 2020 yılına kadar herhangi bir vatandaşlık verilmeyecek 2020 ile 2025 yılları arasında da bin vatandaş yapacağız şeklinde.”


“Merkezi proje birimini kuracağız”
Türkiye’den yatırımlar için kaynak alınmasında yaşanan sıkıntıların da, KKTC’deki mevcut iktidarın proje yapamamasından dolayı yaşandığını savunan Atakan şunları ifade etti: 
“Halkın Partisi iktidarında hayata geçirilecek olgulardan bir tanesi de bir merkezi proje birimidir. Bu konuyla ilgili de çok ciddi çalışmamız var. Özellikle yurt dışında bu konularda görev almış ve halen bu görevleri yürütmekte olan vatandaşlarımız var. Onların bilgi ve 
deneyiminden de faydalanacağız.”

Şehirde yaşayan gençler ne olacak?
Kırsal kesim arazisi konusuna da değinen Atakan, işlemlerin örgüt binalarında gerçekleştirildiğini,  bu konuda işin aslına odaklanılması gerektiğini belirtti. 
Atakan, “Kırsal kesimde yaşayan gençler bu hakka sahiptir de, şehirlerde yaşayan gençler ne olacak? Aynı maddi sıkıntıyı yaşayan ve hayatını kurmak isteyen gençlerin başı kel mi? Birinci sıkıntı burada. İkincisi; bu arazilerin hiçbir alt yapısı yok. Elektrik yok, su yok, yol yok. Elektrik çalışması yapsanız, ödeyeceğiniz trafo parası ile belki de şehirde ev peşinatı oranında para veriyorsunuz” ifadelerini kullandı. 
Atakan, kırsal kesim arazisi vermek yerine Halkın Partisi’nin sosyal konut projesini hayata geçirmeyi hedeflediğini belirterek, “İyi bir çalışmayla ayarlanabilecek, gerekirse devletin kasasından hayal edildiği miktarlarda para çıkmadan da yapılabilecek bir şey. Kamu özel ortaklığında sosyal konut projesini Halkın Partisi iktidarında hayata geçireceğiz” dedi. 

 “Türkiye ile adli konularda işbirliği…”
Halkın Partisi Genel Sekreteri Tolga Atakan, kimlikle giriş konusunda da değerlendirmede bulundu. 
Atakan, “Bununla ilgili bir taahhüdümüz var. KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında adli bir iş birliği anlaşması var. Fakat bu tek taraflı olarak çalışıyor. Yani Türkiye’den buraya gelenlerin bizim sınır kapımızda, Türkiye’nin kullandığı adli mekanizma üzerinden kontrol edilmesi bizim tarafımızdan kullanılmıyor. Biz bunu işler hale getireceğiz. Bu çift taraflı olacak. Bu sistem uygulanmıyor. Biz bunu uygulamaya sokacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474