banner564

‘Yeniden yapılsın’

Kocaman çukurları ile meşhur olan Dikmen-Taşkent yolunda onarım çalışmaları başladı ama bölge halkı memnun olmadı

‘Yeniden yapılsın’
banner598

Ömer KADİROĞLU

Uzun bir süre aksaklıkları ile gündeme gelen Dikmen-Taşkent yolunda onarım çalışmaları başladı. Karayolları Dairesi, yolda oluşan hasarları gidermeye başlarken, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, çalışmaların başlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Diyalog’a konuşan Çelebi, Dikmen-Taşkent yolunu günde 10 bini aşkın aracın kullandığını ifade ederek, güvenliğinin sağlanması gerektiğini de söyledi. 
Bölge halkı ise çalışmaların başlamasından kısmen memnun… Yoldaki çukurların doldurulmasının geçici bir çözüm olduğunu ifade eden bölge sakinleri, yolun yeniden ve temelden yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Yüksel Çelebi (Dikmen Belediye Başkanı)
Yolun yapılıyor olması sevindirici. Dikmen Belediyesi sınırları içerisinde Karayolları Dairesi’ne ait yollarda aynı sıkıntılar yaşanıyor. Mesela Boğaz-Dikmen, Göçeri köy yolu, Pınarbaşı köy yolu ve birçok bölgede yollar kullanılamaz durumda.
Dikmen-Taşkent yolu yıllarca bakımsız kaldı, bu yolu kullanan ağır iş makinaları nedeni ile yollarda çökmeler meydana geldi. Şimdi çalışma başlatıldı ve bu çok sevindiricidir. Bu arada bu yolu günde 10 bini aşkın araç kullanıyor.  Bu nedenle güvenlik önemli… Sadece bu yolda değil tüm yollarda eksikliklerin giderilmesi önemlidir.

Bölge halkı ne dedi…

Zeki Doruk: 
Yıllarca bu yolun yapılması ile ilgili talepler oldu ancak hiçbir şekilde yapılmadı. Bu bölgede bulunan taş ocakları nedeniyle yolu ağır iş makinaları da kullanıyor. Buna bağlı olarak yollarda çökmeler meydana geldi. Şu an çukurları doldurmak için bir çalışma başlatıldı ancak bu yolun yeniden yapılması ile ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor.

Öray Taluğ: 
Dikmen-Taşkent yolu ile ilgili birçok kez şikâyetlerimizi dile getirdik ancak hiçbir çözüm üretilmedi. Bu yol yıllarca bakımsız kalması nedeni ile yolda çukurlar meydana geldi. Şimdi bir çalışma başlatıldı. Ancak yapılması gereken bu değildir. Çünkü dökülen asfaltlar yeniden çökecektir. Yolun yeniden yapılması gerektiğini düşünüyorum. 

Ahmet Bengihan:
Yolu kullanan sürücülerin hiçbir şekilde can güvenliği yoktur. Araçların yollarda oluşan çukurlara düşmesi büyük bir kazaya neden olacaktır. Yolun temelden, baştan yapılması gerekiyor. 

Savaş Can:
Söz konusu yol maalesef içler acısı bir durumda. Yolda seyahat ederken aracımız kendi başına sağa sola savruluyor ve büyük bir tehlike içerisinde bu yollarda seyahat ediyoruz. Taşkent-Dikmen yolunun acilen denetlenmesi ve insanların güvenli bir yolculuk yapmasının sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

Korhan Zeki: 
Yol yol halinden çıktı. Özellikle virajların üzerinde oluşan çukurlar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yol Girne’den gelip Haspolat bölgesine gidecek olan sürücüler tarafından da kullanılıyor.  Bu yolda ne yazık ki hiçbir can güvenliği yoktur. 

Ersoy Taluğ: 
Bu yolu kullanan kamyonlar nedeni ile yollarda çökmeler ve derin çukurlar meydana geldi. Bu durum karşısında ise daha tehlikeli daha kötü durumlar ortaya çıkabiliyor. Ölümlü bir kaza olmadan bu yolla ilgili kalıcı çözüm üretilmesi gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473