banner564

Yetki karmaşası

Hastane içinden geçen ve mikrop saçan dere yatağının temizlenmesi için LTB ve Çevre Dairesi sorumluluk almayınca, Kaymakamlık harekete geçti

Yetki karmaşası
banner598
Çiğdem AYDIN
Diyalog’un gündeme getirdiği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğu Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunların çözümü konusunda ciddi bir yetki karmaşasının yaşandığı ortaya çıktı. Özellikle etrafa pis koku ve mikrop saçan dere yatağının temizlenmesi konusunda Lefkoşa Türk Belediyesi ve Çevre Dairesi sorumluluk almayınca, Kamakamlık’tan yardım istendi. Hastane Başhekimi Ersan Berksel de “Dereyi islah edecek makam ben değilim ama çevredeki çöpleri temizletiyorum” dedi.


Başhekim: Derelerin ıslahı hastaneye ait değil 
Hastane Başhekimi Ersan Berksel, hastane bahçesindeki kırık banklar, paslı variller, sağa sola atılan çöpler konusunda Diyalog Medya’ya yaptığı açıklamada, “Dereyi ıslah edecek makam ben değilim. Konuyla ilgili Lefkoşa Türk Belediyesine yazı yazdık fakat bir girişim olmadı. Hastane bahçesi içerisinde bulunan derenin beton dökülmüş kısmında biz üç haftada bir süpürme işlemiyle sadece kenarlardaki yosunları temizleyebiliriz. Ama dere ıslahı hastanelerin veya başhekimlerin görevi değildir. Hastane bahçesinde tespit edilen çöpler konusunda, özel şirketten hizmet alıyoruz. Eğer temiz değilse de bu benim ayıbımdır. Derhal müdahale edeceğim. Diyalog Medya Grubu’na duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 


Kuset: Yetki alanımız dışında 
Çevre Dairesi Müdürü Hasibe Kuset ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bölge bizim sorumluluğumuzda değil. Hastane yönetimi bu konuda hizmet alarak veya yerel yönetimle işbirliği yaparak sorunu çözmelidir” dedi. 
Kuset, zaman zaman belediyelere de çevre kirliliği nedeniyle ceza kesildiğini, hastane konusunda da Çevre Dairesi’nin üzerine düşen bir görev varsa yapılacağını belirtti. 

Tıbbi atıklar korkutuyor 
Hastane bahçesinin neredeyse büyük bir bölümünü kaplayan tıbbi atıklar, kış boyunca yağan yağmur suları nedeniyle yer altı sularına karışmış olma ihtimali vatandaşları ürkütüyor. 
Vatandaşlar, hasta yakınları için hastaneye gelen ziyaretçilerin oturup ekleyebileceği bahçe banklarının kırık olmasına da tepki göstererek “burası hastane değil sanki çöplük” yorumunda bulundu. 

Harmancı: Sorumluluk Kaymakamlıktadır
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ise, hastane yönetiminin bu konuda belediyeye değil kaymakamlığa başvurması gerektiğini belirtti. Harmancı, “Derelerin ıslahı konusunda yetkili ve sorumlu olan Kaymakamlıktır” dedi.

Değirmencioğlu: Derenin ıslahı kaymakamlığın sorumluluğundadır
Ben, görevde olduğum dönemde o derenin ıslah edilmesi için gerekli çalışmaları yaptırdım ancak, hayata geçiremedik. Benim görev sürem doldu ve ardından da yaptığımız çalışma sonuca ulaşamadı. Gönyeli çemberine kadar o dere ıslah edilecekti ve bugünkü sorun hiçbir şekilde yaşanmamış olacaktı, ancak olmadı.

Kurtuluş: Sorun telefonunuzla bilgime geldi
Lefkoşa Kaymakamı Mustafa Kurtuluş ise konu hakkında Diyalog’un yayınları sonrasında haberdar olduğunu belirterek, “Bunu bir ihbar olarak kabul ediyorum. Müfettişlerime konuyu aktaracağım ve gerekli çalışmaların yapılmasını isteyeceğim. Müfettişlerim bölgede çalışmalarını yaptıktan sonra, ilgili birimlere yazılar gönderilecektir” şeklinde konuştu.

Kaymakamlık gerekli incelemeleri anında yaptı
Diyalog muhabirinin telefonunu ihbar kabul eden Lefkoşa Kaymakamı, hemen ekiplerini bölgeye yolladı. Ekiplerin yaptığı incelemenin ardından gazetemize yapılan açıklamada, derenin uzantısı olan Levent Koleji arkasındaki dere içerisinde inşaat atıkları ve istinat duvarına rastlandığını, oluşan kirliliğin bunlardan oluşmuş olabileceği belirtildi. Kaymakamlık, gerek inşaat atıklarının, gerekse de hastane içerisinden geçen bölümün temizlenmesi için çalışma yapılacağını belirterek, konuyla yakından ilgilenileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474