banner564

Yıldız yağacak

Salı akşamı ünlü sanatçı Sıla’nın konseriyle başlayacak Girne Kültür Sanat Günleri 25 Eylül’de sona erecek

Yıldız yağacak
banner598
Girne Belediyesi’nin düzenlediği 7. Girne Kültür Sanat Günleri salı günü Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Sıla’nın konseriyle başlıyor.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Aydınlık bir gelecek için sanat” sloganıyla düzenlenen sanat günleri 25 Eylül’de sona erecek.
Festival programı dün Leymosun Kültürevi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıda, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi Müdür Vekili Muharrem Arslan ve Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik sanat günleri programı hakkında bilgi verdi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’nin önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak, kentte turizmin yanı sıra yoğun bir öğrenci hareketinin de yaşandığını ifade etti. Güngördü, yaz aylarında her yıl olduğu gibi bu yıl da insanları kent hayatının getirdiği ve günlük yaşam streslerinden uzaklaştıracak kültür sanat etkinlikleri gerçekleştireceklerini dile getirdi.

“Aydınlık bir gelecek için sanat”
Güngördü, bu yıl Girne Kültür Sanat Günleri’nin, “Aydınlık bir gelecek için sanat” sloganıyla yapıldığına işaret ederek, “Sanatın, barışa ve hoşgörüye yardımcı olacağına inanıyoruz. Dünyada ve yaşadığımız coğrafyamızda iç savaşlar, savaşlar ve mülteci hareketlerinin yaşanması, her yıl sanat festivalinde böylesi bir sloganla çıkmamıza itici güç olmaktadır” dedi. 
Girne Kültür Sanat Günleri’nin Girne Amfi Tiyatro’da, 6 Haziran-25 Eylül 2017 tarihleri arasında ara ara gerçekleşecek etkinliklerle devam edeceğini belirten Güngördü, Türkiye’de son dönemlerde popüler olan sanatçı Sıla’nın 6 Haziran 2017 Salı akşamı Girne Kültür Sanat Günleri’nin açılış konserini vereceğini söyledi.
Güngördü, Girne Kültür Sanat Günleri’nin, 20 Haziran 2017’de Ankara Devlet Tiyatroları’nın “Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe” oyunu, 4 Temmuz 2017’de Ferhat Göçer konseri,18 Temmuz 2017’de Tiyatro ASHK’nin “Kanatsız Güvercinler” oyunu, 8 Ağustos 2017’de İrem Derici konseriyle devam edeceğini belirtti. Güngördü, kültür sanat günlerinin bir dünya sanatçısıyla son bulacağını kaydetti.

“Sanat anlayışını sokaklarda hissettirmek istiyoruz”
Nidai Güngördü, bu yıl da sanatçılarla işbirliği yaparak sokak sanatını hareketlendirmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. 
Güngördü, bir ay içerisinde de iki sokak heykelinin kent meydanına yerleştireceğini söyledi. Güngördü, birinci heykel sempozyumunda yapılan heykellerin de kısa bir süre sonra belirlenen yerlere yerleştirileceğini belirterek, ikinci heykel sempozyumu için de hazırlıklara başlanacağına dikkat çekti.
Nidai Güngördü, ekim ayında ödülleri dağıtılacak Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın jüri üyelerinin ülkede oluğuna belirtti. Jüri üyelerinin 6-7 Haziran 2017’ye kadar karikatür çalışmalarına devam edeceklerini ve birinci sonuçların 8 Haziran 2017’de belirleneceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473