banner564

Yine Baf’tan döndü

Zeki Çeler “Ercan’dan gel bilet paranı öderim” diyen Zaroğlu’na “Senin yerine de askerlik yaptım” sözleriyle karşılık verdi

Yine Baf’tan döndü
banner598

 Çiğdem AYDIN

Güney Kıbrıs’ın Baf Havaalanı üzerinden Ürdün’e giden ve tartışma konusu olan Çalışma Bakanı Zeki Çeler, dün gece adaya döndü.
   YDP milletvekili Bertan Zaroğlu’nun “Ercan’dan dönüş yaparsan bilet paranı öderim” teklifine iki satırlık bir açıklama ile cevap veren Çeler “Sayın Bertan Zaroğlu bizim dönüş biletimizi ödemeyi teklif etmiş. Biz kendisi gibi “Büyük Milliyetçilerin” yerine de gidip paşa paşa askerlik yaptık. O bize bir bilet alsa çok mu” dedi.
  Çeler’in sosyal medya üzerinden yaptığı bu açıklama çok sayıda partilisinden ve arkadaşından beğeni aldı.

Devletin itibarı zedelendi
   Bertan Zaroğlu, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Çeler’in, Baf Havaalanı üzerinden Ürdün’e gitmesini eleştirerek, devletin itibarının zedelendiğini bildirdi. Zaroğlu’nun açıklaması şöyle: 
   “Geçtiğimiz günlerde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sevgili Dostum Zeki Çeler'in 
Baf Havalanın'ndan Ürdün'e tatile gitmesi siyasi eşitlik ve iki devlet esası üzerinde müzakere yaparken Rum tezlerine güç vermiş, canımızdan aziz bildiğimiz devletimizin itibarını zedelemiştir.
Rum basını ise bu olayı manşetlerden "Sahte Devletin Sözde Çalışma Bakanı 
Baf Havaalanından Ürdüne Uçtu'' şeklinde vermiştir.
Sayın Bakan ise bu haklı eleştirilere karşı, KKTC'deki pahalı uçak biletlerini gerekçe göstermiş, ''Sırf Bakan oldum diye daha pahalıya uçmam.'' Diye savunma yapmıştır. 
KKTC'nin varlığını ve onurunu koruyup, geliştirme adına ant içerek göreve başlayan bir milletvekili olarak, bu yemine bağlı kalma ve gereklerini yerine getirme adına
tüm iyi niyetimle Sayın bakan Zeki Çeler'e teklifimdir; Ürdün tatilinden dönüşte Baf havaalanını kullanarak Rum propagandasına malzeme olmasın ve Ercan havaalanını kullansın tatilden dönüş biletini milletvekili maaşımla ben karşılayayım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474