banner564

Yoğun başvuru var

50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim öncesi siyasi partilerdeki hazırlıklar da tüm hızıyla devam ediyor

Yoğun başvuru var
banner598
Pelin YÜKSELAY
Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapacak 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim öncesi siyasi partilerdeki hazırlıklar da tüm hızıyla devam ediyor.
Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu; Toplumcu Demokrasi partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer, Halkın Partisi (HP) Merkez Yönetim Organı üyesi Gizem Çeliker Akandere, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkan Yardımcısı Enver Dinçoğlu,  Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu,  TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı hem çalışmalar hem de devam eden adaylık başvuruları hakkında bilgi verdi.

YKP boykota devam edecek
Öte yandan yıllardır genel seçimleri boykot etmesiyle bilinen Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), erken genel seçime de katılmama kararı aldı.
YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, geçen hafta toplanan parti meclisinin seçime katılmama kararı ürettiğini, sekreteryaya da yol haritası belirleyip açıklama görevi verildiğini ve önümüzdeki günlerde bu açıklamanın yapılacağını söyledi.

Parti temsilcileri ne dedi?

Özyiğit: Aday adaylığı başvurularımız 1 Kasım’da başladı. Biz son tarih vermek için seçim tarihinin netleşmesini bekleyeceğimizi söylemiştik. Tarih komiteden geçti. Parti yönetimi toplantıda bir araya gelip artık izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz. Vatandaşların ilgisi yoğun. Bu da bizler için sevindiricidir. Bize yapılan başvurulardan da, kişilerden de oldukça memnunuz. Tabi bu arada bazı temaslarımız da var. Dediğim gibi parti toplantısı gerçekleştirdikten sonra izleyeceğimiz süreç belli olacaktır. Değişimi ve dönüşümü getirecek, topluma değer veren kişiler başvuruyor partimize mutluyuz. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra üyelerimize de gideceğiz ve adaylarımızı kesinleştireceğiz. Kadın kotasında da sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Kadınların ilgisi de yoğun, göreceğiz.

Özcafer: Aday adaylığı başvurularımız devam ediyor. Hafta sonuna doğru süreç tamamlanacaktır diye düşünüyorum. Partimize olan ilgiden memnunuz. Kadın kotasında sıkıntı yaşamamak ve seçici olmak adına başvuru sürecini hafta sonuna kadar uzattık. Başvuru süreci bitince adayları netleştirmek üzere sandık kurup üyelerimizin oylamasına sunacağız. Daha sonrasında adaylarımız net olarak belirlenecektir.

Sorakın: Aday adaylığı başvuru sürecimiz Perşembe gün saat 17.00 itibariyle sona eriyor. Bunun ardından 10 Kasım Cuma gün Parti Meclisi’ni toplayacağız ve aday adaylıklarını parti Meclisi’ne sunacağız. Aday adaylıkları burada onaylandıktan sonra 18 Kasım Cumartesi Yakındoğu Üniversitesi AKM’de tüm üyelerin katılımıyla bir ön seçim yapacağız.

Akandere: Başvurular devam ediyor. Partimiz başvuruların son gününü seçim tarihi netleşince belirleyecek. Ardından Parti Meclisi adayları belirleyecek. Başvurular yoğun gidiyor, gelen ilgiden dolayı bir hayli memnunuz. Kadın kotasında bir sıkıntı da yaşamayacağız.

Dinçoğlu: Bizim aday adayı başvurularımız 18 Kasım’a kadar sürecek. Yaklaşık 10 günlük bir süreçten bahsediyoruz. Başvurular bittikten sonra Parti Merkez Yönetim Kurulu bir değerlendirme toplantısı yapacak ve ardından 25 Kasım’da da parti merkezinde sandıklar kurulacak. Üyelerimiz adayları belirlemek için oy kullanacak. Aşağı yukarı Kasım sonu aday listelerimiz belli olacak. Yeni kurulan bir partiyiz. Hem teşkilatlanma çalışmalarını hem de seçim çalışmalarını aynı anda yürütüyoruz. Erken genel seçime de her şeyimizle hazır bir halde gireceğiz”

Zaroğlu: Çok önemli bir sayıda başvuru aldık bu da partimizin olumlu yönde ilerlediğinin göstergesidir diye düşünüyorum. Şunu da ekleyim kadın kotasında da bir sıkıntımız yok. Adayların belirlenmesi süreci için Yüksek Seçim Kurulu’na sorduğumuz 1-2 sorunun cevabının gelmesini bekliyoruz. Bizim tüzüğümüze göre adayları üyeler belirler ancak biz bazı sıkıntıların ortaya çıkabileceğini düşündüğümüzden adayları parti meclisinin belirlemesi yönünde değişikliğe gitmeyi düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili YSK’ya gerekli sorularımızı sorduk. Verilen cevaplar ışığında 19 Kasım’da tüzük kurultayına gidip hemen akabinde adaylarımızı belirlemeyi amaçlıyoruz. En geç 22 Kasım’da adaylarımız belirlenmiş ve halkın takdirine sunulmuş olacaktır.

Tunalı: Aday adaylarının başvuru süreci devam ediyor. Perşembe gün mesai bitimine kadar da başvuru kabul edeceğiz. İlgiden oldukça memnunuz. Oldukça fazla başvuru aldık şunu da ekleyim, kadınlarımızın ilgisi de bir hayli fazla; kota da sıkıntı yaşamayacağız. Açıkçası ilgi karşısında çok mutluyuz. Bu ilginin bizi iktidara taşıyacağı ortada. Perşembe gün mesai bitiminden sonra parti merkezinde toplantı yapılacak ve adayların belirlenmesi için parti merkezinde sandık kurulacak. Bizim adaylarımızı üyelerimiz kendileri belirleyecek. Sanıyorum ki en geç haftaya adaylarımızı net olacak açıklamış olacağız.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473