banner564

Yoğun katılım oldu

Geleneksel Hamit Buba Pikniği’nin sekizincisi gerçekleşti

Yoğun katılım oldu
banner598

Geleneksel Hamit Buba Pikniği’nin sekizincisi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu buluşmada, pikniğin düzenlenmesinde emeği geçen Soydan Sakallı ve Şafak Alibaba’ya, Mehmet Altuner, tarafından plaket takdim edildi.
Diyalog’a konuşan Mehmet Altuner, “Hamit Buba soyundan gelen kişileri ilk defa 8 yıl önce bir araya getirmiştik. Düzenlenen ilk piknik aracılığıyla 50 yıldır birbirlerini göremeyen aileler bu vesileyle bir araya geldi. Bu piknik organizasyonunu her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdik. Bugünde bu organizasyonun 8. sini yapıyoruz. Pikniği düzenlediğimiz alan atalarımızdan kalan bir toprak olduğu için her yıl bu organizasyonu burada yapmayı tercih ediyoruz dedi.
Hamit Buba’nın hayat hikayesini de anlatan Mehmet Altuner, sözlerine şöyle devam etti; “Asıl adı Abdulhamit olan ve Hamitköy’ün kurucusu Hamit Buba, ulaşılan kayıtlara göre 1770 yılında doğdu. Hamit Buba, mandırası ve evini Sarayönü civarına kurdu. 1879 yılında İngilizler Kıbrıs’a geldiği zaman Lefkoşa’nın içerisindeki mandıraları kapatarak hayvanları Lefkoşa dışına çıkardı. Büyük büyük dedemiz olan Hamit Buba ise şimdi Hamitköy olarak bilinen bölgeye gelerek evini ve mandırasını kurdu. Zamanla ailemiz büyümeye başladı. 1777 yılından bu yana bulabildiğim ve hala birkaç eksiğini tamamlamaya çalıştığım soyağacında 1878 aile tespit ettim ancak 1935 yılında Türkiye’ye göç eden aileler var bu ailelerin bir kısmını buldum bir kısmını da araştırıyorum. Türkiye’ye göç eden ailelerin tamamını bulduğumda ise 2000’in üzerinde bir aileye ulaşacağını düşünüyorum…” 

Alibaba ve Sakallı’ya plaket
Etkinlikte plaket verilen Şafak Alilbaba ise “Bizim için böyle bir organizasyona katkıda bulunmak zevktir. Ailemiz için böyle bir girişimde bulunmaktan mutlu oldum. Bu plakete laik görüldüğüm için onur duydum” dedi.
Plaket verilen bir diğer isim olan Soydan Sakallı da duygularını şu şekilde ifade etti: “Ailemiz için yaptığımız bir girişimdi ve bundan büyük zevk duydum. Bu işin yükünü çekenler asıl olarak büyüklerimizdir. Benimde bu güzel organizasyona katkım olduğu için çok mutluyum. Bu güzelliği yaşamak yaşatmaktan mutlu oluyorum. Bu pikniğin sekiz yıl önce kıvılcımı atıldı o günden beri devam ediyor ve devam ettireceğiz. Diyalog Medya’ya da ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473