banner564

Yoğun katılım oldu

“Uluslararası Üniversiteler Arası Arama-Kurtarma Oyunları 2018” başladı

Yoğun katılım oldu
banner598

 Raif UZKAN

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı (SSTB) koordinesinde Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyine üye ulusal üniversitelerin arama-kurtarma kulüp üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Üniversiteler Arası Arama-Kurtarma Oyunları 2018” (IUSARGames2018)’in açılışı Başbakan Tufan Erhürman’ın da katıldığı törenle yapıldı.
Törende konuşan Başbakan Tufan Erhürman,  KKTC denince ilk akla gelen sektörün yüksek öğrenim olduğunu belirterek, üniversitelerin bir yandan öğrencilere gönül verdikleri meslekleri icra etmek için gerekli donanımı sağlarken, aynı anda araştırma-geliştirme faaliyetleriyle topluma hizmet sunmayı başlatan yerler olduğunu kaydetti.
Öğrenci ekipleri ve hakem kortejinin tören alanında yerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla devam eden açılış töreninde, AKUT ekipleri adına geçtiğimiz yılki oyunların birincisi Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Akut Lideri Anıl Dikkaya, önceki yılın üçüncüsü Lahor Üniversitesi Ekip Lideri Cemşit Aktar, IUSARC Konsey Başkanı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi ve Başbakan Tufan Erhürman’ın konuşmaları yer aldı.
Protokol konuşmalarından sonra oyun alanı gezildi, anı fotoğrafı çekildi, protokol ve görevli öğrenciler tarafından oyunların meşalesi yakıldı.
Dans ve folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından yemeğe geçildi.
Törende sırasıyla; KAÜ Akut Ekibi Lideri Anıl Dikkaya, Lahor Üniversitesi Akut Ekibi Lideri Cemşit Aktar, IUSARC 3. Dönem Konsey Başkanı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi ve Başbakan Tufan Erhürman birer konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik bugün ve yarın da devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473