banner564

Yok mu bunu gören?

Girne Yat Limanında yerinden sökülen aydınlatma lambalarının açıkta kalan elektrik kabloları ise tehlike saçıyor

Yok mu bunu gören?
banner598

Ömer KADİROĞLU
Girne Yat Limanı’nda mendirek üzerindeki aydınlatma lambaları sorunu yaşanıyor. Yağmur suları ile dolan aydınlatma lambalarının birçoğu kopup düştü.
Yerinden sökülen aydınlatma lambalarının açıkta kalan elektrik kabloları ise tehlike saçıyor. 
Aydınlatmanın olmaması nedeniyle akşam saatlerinde kimsenin limana gitmediğini söyleyen bölge esnafı, yaz aylarının başladığını, turizm mevsimi başladığını ifade ederek, yetkililerin limanla ilgilenmesini istedi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, mendireğin Turizm Bakanlığının sorumluluğunda olmadığını ancak gerekeni yapacaklarını söyledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise el birliği ile limanın düzeltilmesi gerektiğini, liman ile ilgili ne karar verilecekse erken verilmesi gerektiğini ifade etti. Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, aydınlatma lambaları ile ilgili birçok kez uyarıda bulunduklarını fakat dikkate alınmadığını savundu. 

Gencer: 16 adet lambanın montajında yetki karmaşası
Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, aydınlatma lambaları ile ilgili birçok kez uyarıda bulunduklarını; mendireğe uygun olmadığını dile getirdiklerini ifade etti.
Mendireğe konulmuş lambaların bahçe aydınlatmalarında kullanılan lambalar olduğunu ifade eden Gencer, bir yıl içerisinde bozularak veya kırılarak zarar gördüklerini söyledi.
Mendireğin uzun bir süredir karanlık olduğunu ifade eden Gencer, yapılması için müracaatlarda bulunduklarını ancak henüz bir sonuç alamadıklarını kaydetti. 
Mendireğin Ulaştırma Bakanlığına, limanın geri kalan bölümünün ise Turizm Bakanlığına ait olduğunu belirten Gencer, takılacak 16 lambanın yetki karmaşası nedeni ile bir türlü yapılmadığını söyledi.

Ataoğlu: Tamir için girişim başlattık
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, mendireğin Turizm Bakanlığının sorumluluğunda olmadığını söyledi. Ataoğlu, mendirek üzerindeki aydınlatma lambalarını Turizm Bakanlığı olarak gönüllü bir çalışma yaptıklarını ifade etti.
Ataoğlu , “Bize ait değil bu nedenle yapmayız demeyip memleketin sorunları çerçevesinde yapabileceğimiz ne varsa imkânlar doğrultusunda yapacağız” şeklinde konuştu. 

Güngördü: Ben limanın tapusunu istemiyorum
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise limanın bugünkü durumunun kimseyi mutlu etmediğini ifade etti. Güngördü, el birliği ile limanın düzeltilmesi gerektiğini, liman ile ilgili ne karar verilecekse erken verilmesi gerektiğini söyledi.
Güngördü, “Yapabilecek bilgimiz de becerimiz de var ve iş birliği içerisinde çalışmalar yapmalıyız” dedi. Üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Güngördü, limanın bugünkü haline çok üzüldüğünü ifade etti. “Girne’de ben yaşıyorum ve insanların sorunlarını ben duyuyorum. Ben limanın tapusunu istemiyorum sadece limanda güzel şeyler olmasını istiyorum” diyen Güngördü,  turistlere yıpranmış bir ortam değil, bakımlı güzel bir ortam sunmak istediklerinin altını çizdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474