banner564

Yok mu çaresi?

“Battık, bittik” diyoruz, para harcamaya gelen Rumlara aşınır kapısında işkence çektiriyoruz

Yok mu çaresi?
banner598

Raif DOĞRU
KKTC ekonomisinin ağır bir krizden geçtiği ve sıcak paraya ihtiyaç duyduğu yönündeki iddialara karşın, akaryakıt, ilaç ve ucuz giysi almak için kuzeye akın eden Kıbrıslı Rumlara, Metehan Sınır Kapısında adeta işkence çektiriliyor.
   Özellikle hafta sonunda uzun araç kuyruklarının oluştuğunu bilen yetkililerin hala herhangi bir önlem almaması sert tepkileri de beraberinde getirdi. Metehan’da dün güneye gidiş yönünde 2, dönüş yönünde yine 2 muhaceret memuru çalışıyordu.
   Memurlar, yaşanan izdihamı dikkate alarak işlemleri seri şekilde yapmaya çalıştıkları halde, geçiş sırasındaki bekleme süresi 30 dakikanın altına düşmedi.
   Diyalog muhabirine konuşan Kıbrıslı Rumlar, Türk makamlarının bu ilgisizliğine anlam veremediklerini belirtirken “Bizdekiler kuzeye gidip işgal bölgesine para bırakmayın diyor, sizdekiler de onların sözünü dinlercesine sınır kapısında önlem almıyor ve işlemleri rahatlatmıyor” dedi.
  Uzun süre beklemekten dolayı öfkelenen bazı Rumların da geri dönüş yaptığı gözlemlenirken, KKTC makamlarının bu konudaki duyarsızlığına anlam verilemedi.

Vatandaşlar ne dedi?
Ferhan Demirci:
“Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a giderken sınır kapısından 10 dakikada geçtik ama dönerken yaklaşık 40 dakikadır bekliyoruz. Euro’nun yükselişinden kaynaklı Rumlar bizim tarafa akın ediyor. Uzun kuyruklar oluşuyor. Yetkililer buna bir çare bulmalı.
Süleyman Abakan:
Yaklaşık 45 dakikadır bekliyorum. Her zaman böyle olmuyordu döviz patladıktan sonra güneyden kuzeye geçişlerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. İnsanlar alışverişe geliyor ama bizim tarafta kuyruk çilesi yaşıyor. Biz de etkileniyoruz.
Şenel Taşseven:
Yoğunluk çok, her gün bu yolu gidip geliyoruz. Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs ile anlaşsın orada bir benzin istasyonu açsın bu eziyetten kurtulalım. Bu kuyrukta günde ortalama 1-1,5 saat bekliyoruz.
Yusuf Sönmez:
Geçenlerde bakan gelmiş kontrol yapmış burada yenilik yapacakmış açılım yapacakmış ama hiçbir açılım göremedik. Bir açılım yapsınlar. Bu kadar Rum bekliyor  biz işçiyiz alıştık. Rumlar bizim tarafa para bırakmaya geliyorlar ve bu insanlar için hiçbir şey yapmıyorlar. Yazıktır, böyle bir rezillik olamaz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473