banner564

Yoklukları hep aranacak

Özker Özgür ile Salih Miroğlu, ölümlerinin 10’uncu yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabirleri başında ayrı ayrı anıldı

 Yoklukları hep aranacak
banner598
CTP Genel Başkanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan Özker Özgür ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) eski Genel Sekreteri, Bakan ve Milletvekilli Salih Miroğlu, ölümlerinin 10’uncu yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabirleri başında ayrı ayrı anıldı.
Özker Özgür’ün anma törenine Anma törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Özker Özgür’ün oğlu Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım Gıda ve Enerji Bakanı Erkut Şahali , BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, bazı milletvekilleri, Özgür’ün yakınları ve sevenleri katıldı.
Özker Özgür’ün kızı Elmaziye Özgür, babası Özker Özgür’ü kaybedeli 10, annesi Zehra Özgür’ü kaybedeli 7 yıl olduğunu ifade ederek, babası, annesi ve kaybedilen tüm diğer değerler için katılanları saygı duruşuna davet etti.
Elmaziye Özgür, Kıbrıs’ta barışı sağlamak için önce iç barışı sağlamak gerektiğini belirterek, Özker Özgür’ün Kıbrıs’ta iki toplumu da kucaklayan bir lider olduğunu belirtti.


Dostları Özker Özgür’ü anlattı
Güney Kıbrıs’tan AKEL temsilcisi Hrisanthos Zannettos, konuşmasında, Özgür’ün Kıbrıs adasını yeniden birleştirmek için mücadele veren, karanlık dönemlerde aydınlık bir sembol olduğunu belirtti.
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da birer konuşma yaparak Özker Özgür ile olan dostluklarını anlattı.

Miroğlu: İlkeleri hayat rehberim olacak…
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) eski Genel Sekreteri, Bakan ve Milletvekilli Salih Miroğlu, ölümünün 10’uncu yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.
Anma törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım Gıda ve Enerji Bakanı Erkut Şahali, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, bazı milletvekilleri, Miroğlu’nun ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.
Anma töreninde ilk konuşmayı yapan Salih Miroğlu’nun kızı Nazenin Miroğlu, babasının yaşamı boyunca insan sevgisini her şeyden üstün tuttuğunu söyledi.
Miroğlu, babası için onur ve gururun başta gelen şeyler olduğunu belirterek, yaşamı boyunca babasının ilkelerinin kendisine hayat rehberi olacağını söyledi.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumurbaşkanı Mustafa Akıncı da birer konuşma yaparak Miroğlu ile olan dostluklarını ve hatıralarını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473