banner564

Yol haritası  belirlenecek

İçişleri Bakanı Baybars, 24 Haziran Yerel Seçimleri sonrası göreve başlayan muhtarlarla bir araya gelecek

Yol haritası  belirlenecek
banner598

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini belirlemek için 24 Haziran Yerel Seçimleri sonrası göreve başlayan muhtarlarla bir araya gelecek. 
Toplantılarda ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Muhtarın El Kitabı” da muhtarlara verilecek. 
İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, vatandaşa hizmetin ilk ve en önemli noktası olduğu belirtilen muhtarlarla yapılacak görüşmelerin ilki, bugün saat 18.30’da Güzelyurt Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde Güzelyurt ve Lefke ilçeleri muhtarlarıyla gerçekleştirilecek. 
Bakan Baybars, muhtarların, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu belirterek, “Halkımıza en iyi hizmeti verebilmek, aydınlık ve çağdaş günlere ulaşabilmek için tüm gücümüzle çalışmaktayız” dedi.
Baybars, görev süresi boyunca muhtarlarla irtibat halinde köylerde birçok hizmeti hayata geçirme arzusunu dile getirerek, “Varmak istediğimiz nokta ise tüm köylerimizdeki vatandaşlarımızın birer kentli gibi hizmetlerden yararlanmasını sağlamak, tüm ülkemizdeki köylerin kültürel ve sosyal açıdan gelişmesine, refah içinde yaşamasına katkı koymak, köy hayatını destekleyen bir anlayış ile çalışarak çağdaş projeler üretmek ve hayata geçirmektir” dedi.
Güzelyurt ve Lefke muhtarlarıyla yapılacak toplantının ardından Bakan Baybars, sırasıyla 9 Ağustos Perşembe günü İskele, 13 Ağustos Pazartesi günü Mağusa, 15 Ağustos Çarşamba günü Girne ve 16 Ağustos Perşembe günü de Lefkoşa bölge muhtarlarıyla bir araya gelecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473