banner564

Yoldaşlar sokağa iniyor

CTP ile AKEL’in Lefkoşa’da iki saat süren toplantısında çözüm fırsatının kaçırılmaması için ortak eylemleri artırma kararı alındığı bildirildi

Yoldaşlar sokağa iniyor
banner598
CTP ve AKEL’in Lefkoşa ilçesi örgütlerinin yetkilileri, süregelen ilişkilerin topluma dokunur etkinliklerle geliştirilmesi amacıyla CTP Genel Merkezi’nde biraraya geldi. 
CTP açıklamasına göre, yaklaşık iki saat süren toplantıda somut eylemler tartışılarak yol haritası belirlendi. 
Toplantıya, CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle AKEL Lefkoşa İlçe Örgütü Sekreteri Politbüro Üyesi Hristos Hristofidis, Örgütlenme Sekreteri Stavros Yerolagidis, Lefkoşa Kırsal Kesim Sekreteri Paniko Panayi, Merkez Komitesi Üyesi Tulla Andoniou, Kent ve Semtler Sorumlusu İlçe Örgütü Sekreterya Üyesi Kostas Kukos katıldı.
CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit toplantıda yaptığı konuşmada, yoldaşlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Stefanu döneminde başlayan ilişkilerin bu dönemde daha da ileriye götürülmesinin elzem olduğunu vurguladı. 
Bu dönemde AKEL ve CTP’nin işbirliğine iki toplumun da ihtiyacı olduğu üzerinde duran Arşehit, daha çok insanı bir araya getirmek ve ortak etkinlikler düzenlemek için bir araya geldiklerini belirtti. 

Hristofidis: Mini kriz aşılmalı
AKEL Lefkoşa İlçe Örgütü Sekreteri Politbüro Üyesi Hristos Hristofidis de böylesi bir dönemde CTP ve AKEL’in işbirliği ve ortak mücadelesinin son derece önemli olduğuna değindiği konuşmasında ülkeye barışı sol partilerin getireceğini kaydetti. 
Hristofidis, “Bize göre Kıbrıs sorununa doğru bir çözüm bulunabilmesi için önümüzde büyük bir fırsat var ve bu değerlendirilmelidir. Müzakereler açısından mini bir kriz yaşanıyor. Bu krizin ne kadar süreceği bilenmiyor şimdilik ancak yapılması gereken bir an önce müzakere masasına dönmektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474