banner564

Yolu kapatırım

Türkiye’nin; Alsancak ve Lapta’ya çift şerit yol için ayırdığı 8 milyon liranın, 8 yıldan beri kullanılmadığını belirten Belediye Başkanı Ataser, eylem uyarında bulundu

Yolu kapatırım
banner598
Hakan YILDIRIM
   Girne-Alsancak arasındaki çift şerit yolun tamamlanması için gerekli paranın Türkiye tarafından karşılanmasına rağmen, KKTC hükümetlerinin bu konuda adım atmaması bölge halkının yanı sıra Belediye Başkanı Fırat Ataser’in tahammül sınırlarını zorlamaya başladı.
   Diyalog’a konuşan Ataser, Alsancak ve Lapta bölgelerinde yaşayan insan sayısının 25 bine çıktığını, çok sayıda turistik tesisin bu bölgede bulunduğunu belirterek, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin kilitlendiğini belirtti. Ataser, “Yol için gerekli olan 8 milyonu Türkiye 8 yıl öncesinden ayırmış bulunuyor. Ama kimse buna sahip çıkmadı ve yolu tamamlamadı” diyerek, çalışmaların kısa süre içinde başlamaması halinde ilk tepki olarak yolu kapatacağını söyledi.

“Kamulaştırılması gereken yerler var…”
Diyalog’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ataser, konunun gündemlerinde olduğunu ifade etti. Ataser, 2009 yılında ihaleye çıkıldığını, o zamanlardan kalan sorunların olduğunu dile getirdi. Bölgedeki en büyük sorunun yol üzerindeki bazı mülkiyetlerin kamulaştırılması olduğunu ifade eden Ataser, “Hükümet bir çalışma yaptı. Belli bir paraya ihtiyaç doğdu. Bu paranın da devletin bütçesinden çıkması gerekiyordu. Kamulaştırılması gereken yerler var” dedi.

“Eylem yapacağız”
Parası hazır olan bir yolun yıllardır yapılmadığını belirten Ataser, “Eğer biz sonuç almazsak Belediye olarak önümüzdeki aylarda eylem yapıp yolu kapatacağız ve sonuç alamazsak sonuç alana kadar eylemlerimizi sürdüreceğimizi sizin vasıtanız ile bildirmek isterim” ifadelerini kullandı…

Vatandaş tepkili
Kuzey Kıbrıs turizminin gözde bölgelerinden olan ve her geçen yıl nüfus oranı artan Alsancak’ta bulunan yol mevcut trafik yükünü kaldıramaz duruma geldi.
Bölge sakinleri ve sürücüler mevcut yolda, neredeyse günün her saatinde trafik sıkışıklığı yaşandığını belirterek, yolun artık genişletilmesi gerektiğini, yaşanılan bu durumun çileye döndüğünü aktardı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474