banner564

Yumruklar konuştu!

Pınarbaşı köyünde yaşanan su sorunu köylülerle Belediye Başkanını karşı karşıya getirdi 

Yumruklar konuştu!
banner598

 Aytuğ TÜRKKAN

Kıbrıs’ın tarihi Türk köylerinden biri olan Pınarbaşı’nda yaşanan su sorunu, başta muhtar olmak üzere köylülerle, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’yi karşı karşıya getirdi. Diyalog Tv’nin Halk Meclisi programında söz alan köylüler, kendilerine ait su kuyularının Gönyeli Belediyesi tarafından kullanılmasına sert tepki gösterdi.
   Köy sakinlerinin, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye partizanlık suçlamaları yapmaları üzerine sinirler gerildi ve programda kavga çıktı. Canlı yayına ara verilirken, vatandaşların çağrısı üzerine olay yerine polis ekibi gönderildi. Daha sonra özür dileyen köy muhtarı Kemal Hacıyarim ile Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin kucaklaşmasıyla birlikte yaşanan gerilim sona erdi.

Kavga böyle başladı
Kavga Hüseyin Tumbak isimli katılımcının muhtarı eleştirmesi ile başladı. Tumbak, Belediye Başkanı’nın 11 yıldır her yere hizmet verdiğini söylerken, muhtarı ise eleştirdi. Tam bu esnada sinirler gerildi. Muhtar Hacıyarım, Tumbak’ı yalan söylemekle itham etti. Tansiyon giderek yükselirken, Tumbak bazı köylüler tarafından darp edildi. Bir katılımcı ise mikrofonu alarak Belediye Başkanı’nın üzerine yürüdü, konuşmasını talep etti. Çelebi’ye yönelik tepkilerin çoğalması üzerine bu kez başkana destek veren vatandaşlar ile tepki gösterenler karşı karşıya geldi. Arbede çıkması üzerine canlı yayına ara verildi. Boğaz Karakolu’ndan polisin gelmesi, duyarlı vatandaşların araya girmesiyle ortam yumuşatıldı ve canlı yayın devam etti. 

Başkan eleştirileri yanıtladı 
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi mikrofonu aldı, köye yapılanları anlattı, su konusunda yapılan eleştirilere yanıt verdi:
Çelebi, “Suyu ben mi aldım? Ben imzalamadım, sadece şahit olarak imza koydum. 2012 yılında Ali Çetin Amcaoğlu’nun Tarım Bakanlığı döneminde Gönyeli Belediyesi arasında bir protokol imzalandı. Bu bölgenin suyunu devlet her zaman diğer taraflara götürdü. Bu protokol ile Gönyeli Belediyesi kazıp alacak dendi. Köylülerimiz ayağa kalktı. Benim onayım yoktu, devlet yetki verdi protokol yapıldı. Bana karşı yapılan bir haksızlıktır. Buradaki köylerin bir gün susuz kalmaması için çalıştım. Büyük arızalar dışında da susuz kalmadı kimse” dedi.

20 kişi su parası ödemiyor
Su borcu konusuna da değinen Başkan Çelebi, şöyle devam etti:
“2008’den bugüne kadar Pınarbaşı’na yaptığımız toplam fatura 1 milyon 783 bin TL’dir. Bu paranın yaklaşık 1,5 milyon tutarı ödendi. Ancak bir grup insan reddediyor ve ödemiyor. Peki, ödeyenler enayi mi? Neden 11 yıldır ödemiyorlar su paralarını. Her şeyden önce siz köylüler olarak sormalısınız bunu.  Herkes ödüyor, 20 kişi ödemiyor. Bedava hizmet olmaz. Bu vergileri ödemeyeceksek o sistem çökecek. Varsa aklınızda farklı bir formül, ben her türlü öneriye de açığım. Bakkala gider ekmeği alırız, ödüyoruz. Suyu da kullanıyoruz ödeyeceğiz!”

Başkan özür bekledi, muhtar özür diledi 
Dikmen Belediye Başkanı Çelebi, Pınarbaşı muhtarının telefonlarına bakmadığını kabul etti, muhtara kırıldığı için bunu yaptığını ve özür beklediğini söyledi. Çelebi, “Doğrudur muhtarın telefonlarına bakmıyorum. Pınarbaşı – Dikmen başında kavga çıktı. Muhtar ‘bu kavgayı Belediye Başkanı organize etti’ dedi, çok kırıldım. Bundan dolayı bakmadım telefonlarına. Bu konuda özür bekliyorum kendisinden” dedi.

Muhtar Kemal Hacıyarım ise kendisinin köyü için hizmet vermeye çalıştığını belirterek, bundan dolayı UBP örgüt başkanlığından da bıraktığını anlattı. Hacıyarım, “Köylüm için Belediye Başkanı’ndan özür diliyorum” dedi.

Program sonunda el sıkıştılar 
Başkan da muhtarın özür dilemesi üzerine yerinden kalktı ve ikili el sıkıştı. 
Muhtar Hacıyarım, belediye başkanından köyün suyunun yeniden köye kazandırılması için köylülerle birlikte mücadele vermesini istediğini tekrarladı ve gerginlik yaşanan program anlaşma ile son buldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474