banner564

‘Yunus’ seyahat

“Sizi TIR içinde Türkiye’ye götüreceğim” diyerek Pakistanlı öğrencilerden 2 bin 500 Euro alan uyanık şoför tutuklandı

‘Yunus’ seyahat
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta vize borcu bulunan ve ülkeden çıkamayan yabancı uyrukluların içine düştüğü durumu anlatan ibretlik bir olay yaşandı. Vize süreleri biten Pakistanlı iki öğrenci, yasa dışı yollardan ülkeden çıkmak için 2 bin 500 Euro vererek bir TIR şoförü ile anlaştı.
Pakistanlı öğrencilerden 2 bin 500 Euro alan TIR şoförü Yunus Güldüran önceki gün tutuklandı. Hakkında sahtekârlıkla para temini suçundan soruşturma yapılan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının Pakistanlı öğrencilere TIR içinde Türkiye’ye götüreceği vaadi verdiği açıklandı.
Polis, zanlının 8 Haziran tarihinde yasa dışı yollardan Türkiye’ye götüreceği vaadiyle Pakistanlı öğrenciler Ahmed Noor Jan ve Qurrat Ul Aın’ndan para aldığını söyledi. 

Yurtdışına çıkamayacak
Polis, zanlının öğrencilere kendilerini TIR araç içerisinde gizlice KKTC’den çıkaracağını söyleyerek 2 bin 500 Euro aldığını belirtti. Olayın 9 Haziran tarihinde polise bildirildiğini, zanlının tutuklandığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, bir kefilin 25 bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün polise giderek imza atmasına emir vererek zanlı hakkında tutuksuz yargı kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474