banner564

Yurda şok baskın

İki öğrencinin birlikte kaldığı odaya operasyon düzenleyen polis, kadın elbiselerine sarılı şekilde 809 adet extacy ele geçirdi 

Yurda şok baskın
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekiplerinin, Gazimağusa’da bir öğrenci yurduna yaptığı operasyonda 899 adet extacy hap ile 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu ele geçirdi. Polis, Nijerya uyruklu Collins Tochukwu Edeh ile İfeoma Okecukwu Treafer Odunse isimli iki kişiyi gözaltına aldı. Uyuşturucu hapların 19 tanesinin Collins Tochukwu Edeh’in üzerinde, 790 adedinin ise iki zanlının birlikte kaldıkları üniversite kampüsü içerisindeki yurt odasında, kadın elbiselerine sarılı vaziyette bulunduğu açıklandı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şubede görevli polis memuru Nurettin Enginer, 29 Ocak 2019 tarihinde zanlı Collins Tochukwu Edeh’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.

Hintkeneviri de bulundu
Polis, Edeh’in Sakarya bölgesinde bir adreste tespit edildiğini, üzerinde yapılan aramada 19 adet extacy ile bir gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.
Enginer, zanlı Edeh ile zanlı İfeoma Okecukwu Treafer Odunse’nin birlikte ikamet ettikleri, üniversite kampüsü içerisindeki yurt odasında ise dolap içerisinde, bayan elbisesine sarılmış bir poşet içerisinde 790 adet extacy ele geçirdiklerini söyledi.
Enginer, yurt odasının içerisinde 19 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde de ele geçirdiklerini kaydetti. 
Zanlı İfeoma Okecukwu Treafer Odunse’nin de aynı gün tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Enginer, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek, mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, zanlıların, 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473