banner564

Zaman uyarısı

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer “Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi AB’nin hedefidir”dedi

Zaman uyarısı
banner598
   Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer Kıbrıs sorununun çözümünün AB için önemli olduğunu vurguladı.
   Alithia’nın haberine göre; Rum lideri Nikos Anastasiadis ile görüşen Heinz Fischer, ortak basın toplantısında görüşlerini açıkladı.
   “AB’nin aktif katılım ve desteğinin, özellikle müzakerelerin yoğun bir aşamaya girdiği bu dönemde hayati önem taşıdığını” söyleyen Anastasiadis “Kıbrıslılar açısından insan hakları ve temel özgürlüklerin en iyi koruyucusu ve garantisi Avrupa Birliği’dir” dedi.
   Anastasiadis, Avusturya Devlet Başkanı’na AB’nin çözüm çabalarındaki rolünün önemini anlattığını belirterek “Kıbrıs sorunu Avrupa sorunudur” dedi.
    Fischer de Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek “Zaman geçer de sonuç çıkmazsa bir daha ne zaman çözüme bu kadar yaklaşılacağını kimse bilemez. Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi AB ve uluslararası camia için önemli hedeftir” dedi.
    Müzakerelerin ümit verici göründüğüne de işaret eden Fischer “Anastasiadis ve Kıbrıslı Türk liderin Kıbrıs vatandaşlarının ve Avrupa’nın menfaatine bir anlaşmaya varacaklarından umutluyum” dedi.
Gazete, görüşme sonrasında Anastasiadis’in Fischer ve heyeti onuruna verdiği yemekte ise Avusturya Devlet Bakanı’nın “bir çözüm Kıbrıs’a birçok kapı açabilir” dediğini haberine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474